Jaki silnik ma to wrzeciono Elte
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 13
Wydaje mi się że pracuje tak samo głośno, dzwoniłem do przedstawiciela, pozmienialiśmy kilka parametrów i teraz wrzeciono startuje łagodnie i już się tak nie grzeje, jednak dalej mam kłopot z hamowaniem. Stan obecny: hamowanie wyłączone bo, wolę chwilkę dłużej poczekać jak mam słuchać te piski. Mam jeszcze jeden mały problemik, wrzeciono za nim wystartuje to chwilkę bzyczy, niby nic wielkiego, ale na oryginale startowało zaraz bez bzyczenia. 

Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Ciekawe, u mnie żaden falownik z elte się tak nie zachowuje. Będzie mi tak robił dopiero jak dam częstotliwość startową od 0 ale ja zawsze zaczynam od 100Hz. Z pewnością jest jakiś myk
Popytaj na forum http://www.falowniki.info/ tam też o takich falownikach jest kilka postów.
A do tych falowników jest jakiś darmowy program który umożliwia komunikację z komputerem? Może prościej byłoby ustawić i monitorować wrzeciono przez RS ??

A do tych falowników jest jakiś darmowy program który umożliwia komunikację z komputerem? Może prościej byłoby ustawić i monitorować wrzeciono przez RS ??