Śruby kulowe GTEN
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
gten
Są jedynym przedstawicielem GTEN w Polsce.
zgadza się a co za tym idzie bezpośrednim odbiorcą
towar hiwina zciągają poprzez dwóch pośredników i przez to takie ceny jakie są
ostatnio miałem okazję osobiście zakupić u nich elektrowrzeciono 2.2Kw 24000 obr/min+falownik do tego 2.2 Kw [ kwota brutto 3570 zł ]
niczym nie odbiega od elte a cena kosmos
zgadza się a co za tym idzie bezpośrednim odbiorcą
towar hiwina zciągają poprzez dwóch pośredników i przez to takie ceny jakie są
ostatnio miałem okazję osobiście zakupić u nich elektrowrzeciono 2.2Kw 24000 obr/min+falownik do tego 2.2 Kw [ kwota brutto 3570 zł ]
niczym nie odbiega od elte a cena kosmos
ARAS
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Tak , z tego co ja się orientowałem to wrzeciono nadaje się tylko do grawerki ma zwykłe kulkowe łożyska nawet nie skośne z tego co mi powiedzieli w tej firmie stąd ta cena .ARAS pisze:ostatnio miałem okazję osobiście zakupić u nich elektrowrzeciono 2.2Kw 24000 obr/min+falownik do tego 2.2 Kw [ kwota brutto 3570 zł ]
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Tak , z tego co ja się orientowałem to wrzeciono nadaje się tylko do grawerki ma zwykłe kulkowe łożyska nawet nie skośne z tego co mi powiedzieli w tej firmie stąd ta cena .[/quote]
wrzeciono idzie jak przecinak,schody frezuję na posuwie 2000mm/min zagłębienie 10mm,frez 10mm 3piórowy więc chyba nie jest do grawerki
"ale czas pokaże co to za ziółko"
wrzeciono idzie jak przecinak,schody frezuję na posuwie 2000mm/min zagłębienie 10mm,frez 10mm 3piórowy więc chyba nie jest do grawerki
"ale czas pokaże co to za ziółko"
ARAS
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
śruby są ok - ale nie wiem czy aby te 12x4 nie przysporzą kłopotów.Roko pisze:Ciekawe czy się sprawdzi do tych śrub jak w temacie oby nie.
Po przetoczeniu zostaje dość cienka ośka - czyli trzeba podeprzeć koniec śruby jak ma być przeniesienie napędu paskiem.
Dodatkowo nakrętki jakie miałem w rękach właśnie pod śruby 12x4 są mówiąc delikatnie do d...y - same kłopoty przy montażu. ( ale to może taki typ )
"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Wysłałem na PW - myślę, że z 4 firm kolega coś wybierzeDZIKUS pisze: upadły_mnich napisał/a:
Prowadnice Hiwin mozna kupić prawie o połowe taniej (i to w kilku firmach) niż w Wobicie - sprawdziłem.
gdzie dokladnie? prosze o namiary

sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6