Śruby kulowe GTEN
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
Śruby kulowe GTEN
Witam.
Może ktoś z kolegów kupił lub stosował śruby firmy jak w temacie. Wadług moich informacji to chyba najtańsze śruby kulowe na świecie. Sprzedawane w kompletach śruba z nakrętką tolerancja C7.
np.:
1204 - śruba dł. 1000mm - 90 euro.
0802 - śruba dł. 600mm - 120 euro.
Mile widziane jakieś opinie odnośnie tych śrub.
Dzięki.
Może ktoś z kolegów kupił lub stosował śruby firmy jak w temacie. Wadług moich informacji to chyba najtańsze śruby kulowe na świecie. Sprzedawane w kompletach śruba z nakrętką tolerancja C7.
np.:
1204 - śruba dł. 1000mm - 90 euro.
0802 - śruba dł. 600mm - 120 euro.
Mile widziane jakieś opinie odnośnie tych śrub.
Dzięki.
Tagi:
-
Dzięki za wypowiedź.
Może trochę rozszerzę pytanie. Mam obawy co do powierzchni tych śrub. Stosowałem kiedyś śrubę z maszyny byłej DDR i oglądając ją pod powiększeniem były widoczne wyraźne ślady coś w rodzaju ostrego hamowania pociągu na torach. Śruba oczywiście przy przejazdach hałasowała. Z zasięgniętych informacji dowiedziałem się, że też była rolowana z tą tylko różnicą, że była dodatkowo jeszcze chromowana prawdopodobnie, żeby uzyskać lepszą tolerancję. I to własnie ten chyba chrom się zjechał może od zanieczyszczeń.
Może trochę rozszerzę pytanie. Mam obawy co do powierzchni tych śrub. Stosowałem kiedyś śrubę z maszyny byłej DDR i oglądając ją pod powiększeniem były widoczne wyraźne ślady coś w rodzaju ostrego hamowania pociągu na torach. Śruba oczywiście przy przejazdach hałasowała. Z zasięgniętych informacji dowiedziałem się, że też była rolowana z tą tylko różnicą, że była dodatkowo jeszcze chromowana prawdopodobnie, żeby uzyskać lepszą tolerancję. I to własnie ten chyba chrom się zjechał może od zanieczyszczeń.
-
Hej.
W firmie WOBIT. Są jedynym przedstawicielem GTEN w Polsce.
Jest to chyba świeży produkt bo jak narazie nie widzę postów od osób kture je kupiły.
Z tego co się dowiedziałem to silnie się promują na Europę i nie tylko. Z tą ceną HIWIN to coś nie do końća, cena chyba też jakaś z promocji której już nie ma. W WOBIT i innych firmach sama nakrętka HIWIN to około 450 zeta a śruba 350.
W firmie WOBIT. Są jedynym przedstawicielem GTEN w Polsce.
Jest to chyba świeży produkt bo jak narazie nie widzę postów od osób kture je kupiły.
Z tego co się dowiedziałem to silnie się promują na Europę i nie tylko. Z tą ceną HIWIN to coś nie do końća, cena chyba też jakaś z promocji której już nie ma. W WOBIT i innych firmach sama nakrętka HIWIN to około 450 zeta a śruba 350.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
A mogłem napisać jaśniejJest to chyba świeży produkt bo jak narazie nie widzę postów od osób kture je kupiły.

Kupiliśmy - były montowane w kilku maszynach , są zakupione na kolejne , tak więc zdania złego o nich nie mam.
Pozdrawiam
"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Trochę offtopic:Roko pisze:Z tą ceną HIWIN to coś nie do końća, cena chyba też jakaś z promocji której już nie ma. W WOBIT i innych firmach sama nakrętka HIWIN to około 450 zeta a śruba 350.
Prowadnice Hiwin mozna kupić prawie o połowe taniej (i to w kilku firmach) niż w Wobicie - sprawdziłem.
Być może podobnie jest ze śrubami Hiwina? Tak czy inaczej porównanie cen Hiwin i GTEN tylko na podstawie cen Wobitu moze nie być miarodajne.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
Cześć.
Nie tylko w Wobit są podobne ceny. Prowadnice to odrębny temat.
Jeżeli już koledzy kupili i nie mają zastrzeżeń też się zdecyduję bo cena jest o połowę niższa niż innych. Trochę jednak szkoda nawet 400 zeta na eksperyment z tąd mój temat.
Mam w maszynce śrubę jakąś z demobilu 12x4 i sprawuje się dobrze (nie brzęczy) ale backslash tragiczny. W nowej chcę nowe zastosować. Kiedyś robiłem próby z trapezową i moje wnioski są następujące, trapez jest dobry do lewarków samochodowych i zasuw. Sory w tokarkach też, ale tam jedziemy w jedną stronę. Nigdy więcej trapezowej szkoda czasu i pieniędzy.
Pozdrawiam.
Nie tylko w Wobit są podobne ceny. Prowadnice to odrębny temat.
Jeżeli już koledzy kupili i nie mają zastrzeżeń też się zdecyduję bo cena jest o połowę niższa niż innych. Trochę jednak szkoda nawet 400 zeta na eksperyment z tąd mój temat.
Mam w maszynce śrubę jakąś z demobilu 12x4 i sprawuje się dobrze (nie brzęczy) ale backslash tragiczny. W nowej chcę nowe zastosować. Kiedyś robiłem próby z trapezową i moje wnioski są następujące, trapez jest dobry do lewarków samochodowych i zasuw. Sory w tokarkach też, ale tam jedziemy w jedną stronę. Nigdy więcej trapezowej szkoda czasu i pieniędzy.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2009, 01:16 przez Roko, łącznie zmieniany 1 raz.