Nie są to drogie materiały, sprzedadzą ile chcesz a poza tym piszesz że chcesz na lata to mieć. Tym bardziej jesli nie chcesz hartować musi mieć dobry przekrój.
Po zdjęciu widać że jest wyższy niż szeroki.
Możesz to pospawać z 3 kawałków płaskowników i też ci posłuży. Jedynym elementem naprawde dobrym powinna być śruba według mnie - żeby nie puściła na gwincie.
Sam często robię ściągacze dla siebie i właśnie spawam z płaskowników. Ostatnio używałem przypadkowego o szerokosci 40 mm i grubości 8 mm. Oczywiście "pracowały" bokiem czyli tymi 40 mm.
Nawet możesz sobie zrobić jedną stronę dłuższą żeby nie trzymać tego kluczem tak jak na zdjęciu, tylko bezpośrednio w ręce.
Wykonanie elementu z płaskownika stalowego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Dzięki, ale takie nie będa odpowiednie bo mają stały lub za mały rozstaw śrub.
Interesuje mnie zakres od 60 do 130 mm, element jak z tych ściągaczy:
http://www.sklep1.larsson.pl/Towar.aspx ... View=Multi
http://www.sklep1.larsson.pl/Towar.aspx ... View=Multi
Czy ktoś się orientuje gdzie można kupić porządną stal grubości 20 mm, ile ona kosztuje, albo czy jak komuś to zlecę to on sam załatwia materiał?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
OK. Ostatecznie zdecydowalem się, że element będzie wykonany ze stali o wymiarach: długość 160mm, szerokość 35mm, grubość 25mm i nie będzie hartowany, poprostu wykonany na frezarce i już. W związku z tym proszę o radę z jakiego gatunku to wykonać? Ile można dać za wykonanie tego, żeby się nie oszukać? pzdr
[ Dodano: 2009-04-26, 13:37 ]
Nikt nie pomoże?
[ Dodano: 2009-04-26, 13:37 ]
Nikt nie pomoże?