Posprocesor

ZWCAD

Autor tematu
marszalq
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 9
Rejestracja: 09 kwie 2016, 16:16
Lokalizacja: Zelgoszcz

Posprocesor

#1

Post napisał: marszalq » 05 mar 2018, 13:04

Witam czy ma ktoś postprocesor pod zw3d do tokarki Doosan Lynx LM220? Pozdrawiam.


Marszałkowski


Maciej Kalewski
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 15
Rejestracja: 27 lip 2017, 10:55
Lokalizacja: Poznań

Re: Posprocesor

#2

Post napisał: Maciej Kalewski » 30 mar 2018, 15:04

Witam próbowałeś fanuca do toczenia z wbudowanych postprocesorów z ZW3D? Powinno dać radę, jeśli masyzna jest na sterowaniu tak jak znalazłem w necie czyli Fanuc. W razie czego jest tez edytor postów w ZW, można spróbować dostosować go pod swoje potrzeby.


Autor tematu
marszalq
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 9
Rejestracja: 09 kwie 2016, 16:16
Lokalizacja: Zelgoszcz

Re: Posprocesor

#3

Post napisał: marszalq » 25 kwie 2018, 17:33

Próbowałem tego postprocesora, trzeba troche pozmieniać ale działa. Kwestia frezowania ta tokarka ma narzedzia napędzane i tego ten postprocesor nie przerabia na te narzędzia z osią C.
Marszałkowski

Awatar użytkownika

arturoglobo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 170
Rejestracja: 18 kwie 2010, 08:29
Lokalizacja: łódzkie

Re: Posprocesor

#4

Post napisał: arturoglobo » 05 wrz 2020, 13:43

witam czy ma ktoś może dedykowany postprocesor pod maszyne kimli.
czy można edytować postprocesor kożystam z Fanuc15i_3axis ale mam problemy z wierceniem otworów poza tym wszystko śmiga ok


lepi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 889
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: Posprocesor

#5

Post napisał: lepi » 05 wrz 2020, 13:48

Jeśli wszystko poza wierceniem "śmiga" to zrezygnuj z cykli wiercenia i wszystko będzie "śmigało".

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ZW3D / ZWCAD”