Ports and Pins

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
parafoil
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 59
Rejestracja: 23 mar 2020, 16:27

Ports and Pins

#1

Post napisał: parafoil » 28 lis 2020, 14:21

Panowie podpowiedzcie jak w takim przypadku ustawić zakładke ports and pins, tylko ta jedną oś, resztę sobie poradzę, w jaki sposób należy odczytywać schemat sterownika?mam identyczna płytke sterującą ta niebieska
Załączniki
mach.jpg




Autor tematu
parafoil
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 59
Rejestracja: 23 mar 2020, 16:27

Re: Ports and Pins

#2

Post napisał: parafoil » 28 lis 2020, 14:25

a sterownik mam taki
nie można wrzucić dwóch rysunków do tematu???

https://zapodaj.net/9402857db667b.jpg.html

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5301
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

Re: Ports and Pins

#3

Post napisał: adam Fx » 28 lis 2020, 19:21

parafoil pisze:mam identyczna płytke sterującą ta niebieska
czyli jaką (widać tylko róg)? a to od niej zależny na jakim pinie będzie step a na jakim dir
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7591
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Ports and Pins

#4

Post napisał: bartuss1 » 28 lis 2020, 19:36

pewnie standardowo piny step 2 i dir3

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”