Pomocy. Schrittmotor Stepper Steuerung info

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
dzenio29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 27 cze 2013, 16:02
Lokalizacja: Austria,Hittisau

Pomocy. Schrittmotor Stepper Steuerung info

#1

Post napisał: dzenio29 » 27 cze 2013, 16:12

Witam
Wlasnie stalem sie posiadaczem kontrolera i silnika
opis ponizej niestety nie moge nigdzie znalezc ich not katalogowych ani zadnych info na ich temat prosze o pomoc.
Prosze rowniez o opinie bardziej obeznanych czy ow silnik i plytka nadaja sie do domowej roboty grawerko frezarki bramowej ze stala brama,ow silnik bedzie do napedu osiZ i czy poleca z Mach3.

Schrittmotor Stepper Steuerung Controller Stepping Motor Driver XYZ
XYZ Treiber: General Controls Electronics
Model:29A65 Dragon Driver – Bipolar Chopper
Output: 3A, Input: 12-40VDC Max
Operating Temp 100F Max


Stepper Moter
Marke: applied-motion
Typ: MN23-700-001(01-08)
Załączniki
$(KGrHqUOKowFG6J)PT9LBRvZMbnW)Q~~60_12.JPG
Moja Steuerung
$(KGrHqUOKowFG6J)PT9LBRvZMbnW)Q~~60_12.JPG (68.98 KiB) Przejrzano 1873 razy



Tagi:


Autor tematu
dzenio29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 27 cze 2013, 16:02
Lokalizacja: Austria,Hittisau

#2

Post napisał: dzenio29 » 03 lip 2013, 18:10

Niema to jak pomoc z forum.! :???: :cry:


Autor tematu
dzenio29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 27 cze 2013, 16:02
Lokalizacja: Austria,Hittisau

#3

Post napisał: dzenio29 » 06 lis 2013, 10:31

witam mam 3 silniki Prosze o pomoc nie wiem jaki zasilacz mam do nich zmontowac poniewaz nie wiem jakie maja napiecia pracy oto ich oznaczenia:

1 KH56KM2U001
2 QSH57185128101
3 MN23700001(01-09)

Prosze o pomoc jakie sa max i min napiecie i natezenie do zasilenia tych silnikow.


mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2936
Rejestracja: 27 maja 2013, 22:18
Lokalizacja: gdzieś

#4

Post napisał: mc2kwacz » 06 lis 2013, 14:10

Google nie działa?


Autor tematu
dzenio29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 27 cze 2013, 16:02
Lokalizacja: Austria,Hittisau

#5

Post napisał: dzenio29 » 06 lis 2013, 19:32

dziala ale do 2 i 3 nie znalazlem nic nawet not katalogowych
poza tym mam zamiar wysterowac je 3x AVT1682 B i nie wiem czy zasilacz ktory mam 28v 5a nie bedzie za mocny czy musze zmontowac cienszy.


mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2936
Rejestracja: 27 maja 2013, 22:18
Lokalizacja: gdzieś

#6

Post napisał: mc2kwacz » 06 lis 2013, 20:30

Nadmiarowa moc zasilacza nigdy w niczym nie przeszkadza.


Autor tematu
dzenio29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 27 cze 2013, 16:02
Lokalizacja: Austria,Hittisau

#7

Post napisał: dzenio29 » 08 lis 2013, 13:19

a jak jest z napieciem zasilania jak jeden z ow silnikow ma napiecie zasilajace 12v to 28 troche za wiele ?jakie moga byc max napiecia zasilania dla tych silniczkow


Autor tematu
dzenio29
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6
Posty: 6
Rejestracja: 27 cze 2013, 16:02
Lokalizacja: Austria,Hittisau

#8

Post napisał: dzenio29 » 22 lis 2013, 16:44

witam
ponownie i znow mam problem wzialem sie do montazu kitow i...
po zmontowaniu wszystkich tzn. sterownik cnc avt5358/2 i trzy avt1682, po podlaczeniu pod lpt i silniki,ustawieniu mach 3 wlaczylem zasilanie 12v do sterowania z zasilacza od pecetaa zasilanie silnikow urzylem zasilacza firmy hama od laptopa 24v 200VA po uruchomieniu mach 3 i sterowaniu recznym jeden silnik pracowal bez problemu a drugi po wcisnieciu strzalki w gore lub doltylko drgnal a po chwili ku**a uklad L298N wystrzelil i puscil dym,po sprawdzeniu podlaczen i ukladow pod wzgledem zwarc postanowilem wymienic uklad na trzeci z kompletu i zamiane miejscna plycie sterowania i co i w drugim mam do kompletu tez dziura.prosze o pomoc i czy ktos mial podobny problem ??


Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”