Pomoc w wyborze małej tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Są falowniki zasilające silnik 3-fazowy a same zasilane z 1-fazy.
próbuję budowac rower 750W, skuterek 2kW, samochodzik 2x10kW DC ETEK RT) http://ev.arbiter.pl/galeria/e-samochodzik
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
To było tutaj wielokrotnie omawiane, w przypadku chińskich tokarynek tej klasy jakość jest losowa, żywotność - podobnie. Stosunkowo niewielkie znaczenie ma napis, na tokarce naklejony - tak czy siak pochodzą z jednej fabryki. Można kupić i używać po poprawieniu fabryki, cudów oczekiwać nie należy. I dokładnie tak samo będzie za rok, czy dwa, czy za pięć.
Tokarka tej wielkości, wykonana w przyzwoitym reżimie technologicznym, zdolna do pracy natychmiast po ustawieniu na stanowisku, kosztuje o rząd wielkości więcej.
To jak z narzędziami z marketu - dostajesz dokładnie taką jakość, za jaką jesteś skłonny zapłacić. Liczyć na cuda nie warto. Możesz być miło zaskoczony, jak trafisz akurat dobry egzemplarz, ale szansa na to jest mniej jak jeden do dziesięciu. Niemniej pozostałe dziewięć też się będzie do pracy nadawać, ale co do nich dołożysz, to już inna kwestia.
Tokarka tej wielkości, wykonana w przyzwoitym reżimie technologicznym, zdolna do pracy natychmiast po ustawieniu na stanowisku, kosztuje o rząd wielkości więcej.
To jak z narzędziami z marketu - dostajesz dokładnie taką jakość, za jaką jesteś skłonny zapłacić. Liczyć na cuda nie warto. Możesz być miło zaskoczony, jak trafisz akurat dobry egzemplarz, ale szansa na to jest mniej jak jeden do dziesięciu. Niemniej pozostałe dziewięć też się będzie do pracy nadawać, ale co do nich dołożysz, to już inna kwestia.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Toć nie musisz czytać moich wpisów, masz taki fajny przycisk "ignoruj" na takie okazje. Piaskownice powstają nie ze złośliwości moderatorów, ale właśnie po to, by w działach tematycznych było merytorycznie.
A czegoś się tutaj czepił - to już zupełna zagadka. Żartem zapytałem, po co temat odkopano, po uzyskaniu odpowiedzi rzeczowo skomentowałem. Jeżeli ten komentarz nie po twojej myśli, bo akurat jesteś posiadaczem najcudowniejszej w świecie chińskiej tokarki, to już nie moja sprawa...
Sam naprawiam chińskie wiatrówki - ale nikomu ich nie zachwalam, ani nie obiecuję, że po naprawie będą konkurencyjne dla Steyra, czy Walthera.
A czegoś się tutaj czepił - to już zupełna zagadka. Żartem zapytałem, po co temat odkopano, po uzyskaniu odpowiedzi rzeczowo skomentowałem. Jeżeli ten komentarz nie po twojej myśli, bo akurat jesteś posiadaczem najcudowniejszej w świecie chińskiej tokarki, to już nie moja sprawa...
Sam naprawiam chińskie wiatrówki - ale nikomu ich nie zachwalam, ani nie obiecuję, że po naprawie będą konkurencyjne dla Steyra, czy Walthera.