Pomoc w uruchomieniu postprocesora


Autor tematu
VRAT
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 10
Rejestracja: 20 gru 2020, 13:09
Lokalizacja: Poznan

Pomoc w uruchomieniu postprocesora

#1

Post napisał: VRAT » 12 sty 2021, 18:22

Witam,

szukam kogos z polecenia w poznaniu lub okolicach do uruchomienia postprocesorów na 2 maszyny ( niestety jeden siemens drugi hein) oraz pomocy w doborze programu CAD/CAM na nasze potrzeby :)
ktoś kogoś poleca?




kuba1im
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 171
Rejestracja: 27 lut 2011, 15:48
Lokalizacja: Tychy/Bieruń

Re: Pomoc w uruchomieniu postprocesora

#2

Post napisał: kuba1im » 12 sty 2021, 18:27

VRAT pisze:
12 sty 2021, 18:22
(...)oraz pomocy w doborze programu CAD/CAM na nasze potrzeby :)
Co prawda nie znam nikogo do polecenia w Poznaniu, ale pomóc w doborze CAMa możemy pomóc tu na forum tylko napisz jakie są te potrzeby.

A dopiero potem do CAMa tworzy się postprocesory. Być może wystarczą nawet jakieś standardowe.


Autor tematu
VRAT
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 10
Rejestracja: 20 gru 2020, 13:09
Lokalizacja: Poznan

Re: Pomoc w uruchomieniu postprocesora

#3

Post napisał: VRAT » 12 sty 2021, 18:39

Nie robimy nic szczegolnego. Frezujemy stal / alu różnego rodzaju dociski, podpory np z wypałek 20-40mm i na zakończeniu jest odwzorowanie kształtu detalu. O ile pierwszy etap można z ręki robić o tyle kształtu juz nie :)
z drugiej strony jak już uruchomimy CAD/CAM to moglibyśmy pisać programy na cały detal


mateu5
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 524
Rejestracja: 31 paź 2009, 16:20
Lokalizacja: PL

Re: Pomoc w uruchomieniu postprocesora

#4

Post napisał: mateu5 » 12 sty 2021, 18:50

Gdybyś potrzebował postprocesory do nx'a albo edgecama to mogę takie napisać.
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Sinumeric -> Heidenhain -> Mitsubishi meldas -> EdgeCAM -> NX CAM -> Postprocesory.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”