Polecenie gwint przestało działać??


Autor tematu
Robercik280214
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 166
Rejestracja: 08 sie 2015, 13:36
Lokalizacja: Opole

Polecenie gwint przestało działać??

#1

Post napisał: Robercik280214 » 04 lis 2017, 17:15

Witam,
tak jak w temacie przestało mi działać polecenie gwint. Nie wiem co jest przyczyną tego ale jeżeli kliknę na polecenie gwint program w ogóle nie reaguje, natomiast jeżeli chcę np. edytować gwint utworzony wcześniej w programie za pomocą kreatora program wyświetla mi komunikat: https://zapodaj.net/1e22b601f594e.bmp.html
Czy ktoś wie co może być tego przyczyną??? Może jakiś plik się usunął??? Mam wersję 2014.

[ Dodano: 2017-11-04, 23:32 ]
Wydaje mi się,że przyczyna może leżeć w plikach Clearance.xls i Thread.xls ponieważ po odtworzeniu tych dwóch arkuszy nie ma w nich żadnych danych :/. Może ktoś mógłby podesłać te dwa pliki z wersji 2014??



Tagi:


StudentIB
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 304
Rejestracja: 23 paź 2015, 00:00
Lokalizacja: Poznań

Re: Polecenie gwint przestało działać??

#2

Post napisał: StudentIB » 08 lis 2017, 00:24

To wina aktualizacji Windowsa. U wielu osób wystąpił ten problem. Autodesk pracuje nad jego rozwiązaniem, ale póki co najlepiej odinstalować te aktualizacje:

dla Windows 7: KB4041681
dla Windows 10: KB4041676


TJarmuszczak
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 87
Rejestracja: 06 sie 2010, 14:36
Lokalizacja: wrocław
Kontakt:

Re: Polecenie gwint przestało działać??

#3

Post napisał: TJarmuszczak » 17 lis 2017, 16:09

zobacz tego linka z pomocą Autodesk

https://knowledge.autodesk.com/support/ ... ws-10.html


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 295
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

Re: Polecenie gwint przestało działać??

#4

Post napisał: Tomasz_K » 22 lis 2017, 15:00

Robercik280214 pisze:
04 lis 2017, 17:15


[ Dodano: 2017-11-04, 23:32 ]
Wydaje mi się,że przyczyna może leżeć w plikach Clearance.xls i Thread.xls ponieważ po odtworzeniu tych dwóch arkuszy nie ma w nich żadnych danych :/. Może ktoś mógłby podesłać te dwa pliki z wersji 2014??
Są w instalce Inventora.

Pozdrawiam
Tomasz


Autor tematu
Robercik280214
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 166
Rejestracja: 08 sie 2015, 13:36
Lokalizacja: Opole

Re: Polecenie gwint przestało działać??

#5

Post napisał: Robercik280214 » 27 lis 2017, 21:20

Powiem wam ,że problem się rozwiązał sam. Pobrałem sobie nowszego inventora 2018 i w nim polecenie gwint działało. Pracowałem na nim tydzień i po odpaleniu inventora 2014 funkcja gwint zaczęła znowu działać dziwne to ;)

Dodane 1 godzina 34 minuty 48 sekundy:
A tak w ogóle jak wstawiać ,,pomógł" ?? Forum się trochę zmieniło i nie widzę tej opcji

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”