Podlaczenie piko do servo drive Estun Pronet-E-04A

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Kamillo251
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 62
Rejestracja: 04 sie 2011, 19:11
Lokalizacja: Wdowin

Re: Podlaczenie piko do servo drive Estun Pronet-E-04A

#21

Post napisał: Kamillo251 » 03 gru 2017, 10:14

Odświeżam temat.
Aktualnie jestem na etapie podłączania elektryki i mam kłopot z bazowanie piko na Index. Serwo jakim dysponuje to estun 08. Sygnał Index skonfigurowałem parametrem pn511 i zrobiłem go na wyjściach 5 i 6 gniazda CN1. Problem jest w tym że po podłączeniu wszystkiego bazowanie nie działa. Próbowałem zlokalizować sygnał C ale też nie ma go na tym wyjściu. Silnik jaki posiadam to 750W z enkoderem absolutnym 1048576ppr. Czy to możliwe że z driver nie będzie wychodził symulowany sygnał C. bo jako takiego z enkodera go nie ma. Wiem że jest jeszcze parametr pn007 do wydłużenia impulsu C. Ktoś coś podpowie?



Tagi:


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2072
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Podlaczenie piko do servo drive Estun Pronet-E-04A

#22

Post napisał: Steryd » 03 gru 2017, 10:35

Przecież masz enkoder absolutny. On nie ma sygnału index, tylko ma kodowanie pozycji.
Można?
Morzna!!!


arek947
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 02 mar 2008, 21:46
Lokalizacja: bełchatów

Re: Podlaczenie piko do servo drive Estun Pronet-E-04A

#23

Post napisał: arek947 » 03 gru 2017, 21:29

Witam
To jest enkoder absolutny ale jedno obrotowy i ma sygnał C-Pulse u mnie jest
skonfigurowany pod wyjście 12 w CN1 i z Piko pracuje bardzo dobrze.


Kamillo251
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 62
Rejestracja: 04 sie 2011, 19:11
Lokalizacja: Wdowin

Re: Podlaczenie piko do servo drive Estun Pronet-E-04A

#24

Post napisał: Kamillo251 » 26 gru 2017, 11:56

arek947 pisze:
03 gru 2017, 21:29
Witam
To jest enkoder absolutny ale jedno obrotowy i ma sygnał C-Pulse u mnie jest
skonfigurowany pod wyjście 12 w CN1 i z Piko pracuje bardzo dobrze.
Dzięki wielkie za podpowiedź, ostatnio trochę oderwałem się od tematu mojej maszynki i zająłem się tworzeniem wrzecionka do niej.
P.S. Widzę kolego, że jesteś z Bełchatowa, czemu my się jeszcze nie znamy?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”