Witajcie.
Jestem na etapie kompletowania linii sortującej. Na ten moment poszukuję podajnika wibracyjnego o wymiarach stołu 500mm x 1500mm aby podać materiał z kosza zasypowego do podajnika pionowego, natomiast znalezienie czegoś konkretnego graniczy z cudem albo ceny są kosmiczne, dlatego pomyślałem żeby zrobić taki podajnik samemu. Znalazłem silnik wibracyjny, pytanie tylko czy taki stół należy umieścić na jakichś sprężynach żeby nie przenosił drgań na podłoże? przesyłam link do silnika oraz zdjęcie poglądowe podajnika. A może ktoś ma pomysł w jaki sposób to rozwiązać inaczej. Ja wzoruję się na stole wibracyjnym do tworzenia pustaków, więc silnik zamontowałbym centralnie pod takim korytkiem i ustawił korytko pod kątem.
Pozdrawiam
https://mar-pol.sklep.pl/silnik-wibracy ... 8639,11993
Podajnik wibracyjny
Do podawania materiału z kosza zasypowego do podajnika pionowego.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Re: Podajnik wibracyjny
@koala.g bardzo ciekawy temat, fajnie fajnie, a powiedz co mogę zastosować żeby jeszcze móc regulować częstotliwość drgań? tak abym mógł sam regulować ile materiału będzie podawało, dlatego że cała linia musi być zsynchronizowana więc nie może podać na raz za dużo materiału. Pozdrawiam