Ploter 2x3m pomoc w wyborze

Budżet 200k

Plotery tnące

Autor tematu
WP Kamil
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 111
Rejestracja: 11 kwie 2014, 11:25
Lokalizacja: Polska

Ploter 2x3m pomoc w wyborze

#1

Post napisał: WP Kamil » 08 wrz 2019, 18:11

Mam za zadanie wybrać ploter, moja wiedza raczej ogranicza się do rozwiązań domowych amatorskich.
Założenia:
-nowa, leasing
-2x3m
-bez podciśnienia ale z rolkami dociskającymi
-cięcie płyty wiórowej do 24mm gr.
-cięcie na raz płyty gr. 24mm z prędkością 2-3m/min (serw a AC, sztywna, bezkompromisowa)
-ATC 6-8 narzędzi.
-CAM pierwszy w firmie, ale musi konwertować krzywe składające się z 10k punktów w coś bardziej przyjemnego do cięcia
-przed zakupem muszę obejrzeć taką maszynę w akcji
Szukam, czytam, a ci wszyscy producenci są mi zupełnie obcy. Chciałbym zawęzić poszukiwania do 3-5 konkretnych firm, a nie jechać setki kilometrów żeby obejżeć jakiegoś patyczaka (bo niestety wszędzie mam daleko)



Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6781
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Ploter 2x3m pomoc w wyborze

#2

Post napisał: bartuss1 » 08 wrz 2019, 18:47

to sobie przebieraj w chinczykach, reszta na zamówienie.


Autor tematu
WP Kamil
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 111
Rejestracja: 11 kwie 2014, 11:25
Lokalizacja: Polska

Re: Ploter 2x3m pomoc w wyborze

#3

Post napisał: WP Kamil » 08 wrz 2019, 20:11

Toż wiem że pół roku trzeba będzie czekać na realizację.
Może inaczej...
Którzy producenci rzeczywiście spawają swoje ramy w Polsce?
Mam ofertę z Polskiej grupy CNC - jacyś użytkownicy?
Mamy ofertę od Kimli ale jest zbyt droga

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3129
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Ploter 2x3m pomoc w wyborze

#4

Post napisał: Zienek » 08 wrz 2019, 22:40

Dużo reklamiarzy w Szczecinie ma Kimle - niektórzy nawet jeszcze na "stary duży format 2,5x1,25" i nie narzekają. Chwalą.

Jest fajny CAM połączony ze sterownikiem maszyny, w którym coś jeszcze narysujesz. Przez to szybko się pracuje. Nie ma biegania i przerzucania programów od komputera do komputera.

Ile życzy sobie Kimla? Może warto trochę przeciągnąć budżet, żeby mieć dobrą maszynę?


bonek87
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 13
Rejestracja: 09 lis 2017, 10:42
Lokalizacja: Chorzów

Re: Ploter 2x3m pomoc w wyborze

#5

Post napisał: bonek87 » 09 wrz 2019, 08:56

Zapytaj jeszcze w infraform albo w profisystem obie firmy produkują maszyny u siebie od podstaw. W obu maszynach siedzi dobre sterowanie. Ja pracuje na infraformie i problemów nie ma, znajomy znowu pracuje na maszynie profisystem i też jest zadowolony. Cenowo powinno być taniej niż u kimli.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Plotery tnące”