Piły taśmowe do metalu
Jakie polecacie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Piły taśmowe do metalu
Witam wszystkich
Proszę o informację jakie piły taśmowe do metalu polecacie.
Potrzebne są akurat 3650x27x0.9 x 4/6
Te które miałem z ostatniej dostawy szybko kończyły żywot pękając, wcześniej zanim pękła to pracowała tyle że
się stępiła a nie pękła, nie jest to wina maszyny czy materiału bo miałem jedną z wcześniejszej dostawy i zrobiła
tyle co 3 sztuki taśm z ostatniej.
Będę wdzięczny za podpowiedź od osób które używają i mają doświadczenie z polecany mi taśmami.
Proszę o informację jakie piły taśmowe do metalu polecacie.
Potrzebne są akurat 3650x27x0.9 x 4/6
Te które miałem z ostatniej dostawy szybko kończyły żywot pękając, wcześniej zanim pękła to pracowała tyle że
się stępiła a nie pękła, nie jest to wina maszyny czy materiału bo miałem jedną z wcześniejszej dostawy i zrobiła
tyle co 3 sztuki taśm z ostatniej.
Będę wdzięczny za podpowiedź od osób które używają i mają doświadczenie z polecany mi taśmami.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Piły taśmowe do metalu
Jeśli głos amatora też liczy to ja używam pił "Bahco", dość dobrze dają sobie radę w przydomowym warsztacie, lepiej niż tańsze chińczyki, których używałem wcześniej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A pękła na zgrzewie czy w innym miejscu? Jeśli zgrzew został spartaczony to pęka na zgrzewie i nawet takie można zdaje się regenerować.
Bo tak ogólnie to piły taśmowe tnie się z taśmy i potem zgrzewa na różne długości.
Bo tak ogólnie to piły taśmowe tnie się z taśmy i potem zgrzewa na różne długości.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Mi ciężko porównać Sword z taśmami oferowanymi przez PAX, bo sam nie stałem przy maszynie i nie kontrolowałem kultury pracy.
Zdaje mi się, że nieco lepszą kulturę pracy mają oferowane przez Pax taśmy ARNTZ. Jest to okupioną o naście/dziesiąt wyższą ceną, ale koszt taśmy powinno się oceniać mając na względzie ilości cięć konkretnych przekrojów. Zamów po dwie sztuki od obu (lub większej ilości dostawców) i sprawdź.
Dotychczas od kogo brałeś?
Zdaje mi się, że nieco lepszą kulturę pracy mają oferowane przez Pax taśmy ARNTZ. Jest to okupioną o naście/dziesiąt wyższą ceną, ale koszt taśmy powinno się oceniać mając na względzie ilości cięć konkretnych przekrojów. Zamów po dwie sztuki od obu (lub większej ilości dostawców) i sprawdź.
Dotychczas od kogo brałeś?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Używamy taśm Koronetu Rontgen bi-alfa cobalt. Kiedyś robiłem rozeznanie i wychodziły korzystnie cenowo. U nas się dobrze sprawdzają. Tniemy głównie S235, S355 i 1.4301.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam,
A czy ktoś spotkal się z taką przecienarką i wie co to za model?
A czy ktoś spotkal się z taką przecienarką i wie co to za model?