Piła taśmowa - która lepsza
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Re: Piła taśmowa - która lepsza
Miałeś wadliwy model lub źle montowałeś taśmę co wcale proste nie jest bez sprzętu pomiarowego.
Sporo już na niej ciąłem, taśma tępa ale nic mi nie spadło.
Jedyną jej wadą jest możliwość zacięcia w materiale co zdarzyło mi się kilkukrotnie. Trzeba tak montować materiał aby przy cięciu nie zaciskał piły odginany od dołu. No i piła sama z siebie potrafi stanąć gdy jest już tępa a przecina się np kątowniki.
Sprzęt dla tych co nie mają kasy lub potrzeby na nic lepszego. Bo co prawda tnie sama, ale trzeba się męczyć z ustawianiem docisku i jej pilnować czy się nie zacięła lub dodać bezpiecznik przeciwprzeciążeniowy.
Sporo już na niej ciąłem, taśma tępa ale nic mi nie spadło.
Jedyną jej wadą jest możliwość zacięcia w materiale co zdarzyło mi się kilkukrotnie. Trzeba tak montować materiał aby przy cięciu nie zaciskał piły odginany od dołu. No i piła sama z siebie potrafi stanąć gdy jest już tępa a przecina się np kątowniki.
Sprzęt dla tych co nie mają kasy lub potrzeby na nic lepszego. Bo co prawda tnie sama, ale trzeba się męczyć z ustawianiem docisku i jej pilnować czy się nie zacięła lub dodać bezpiecznik przeciwprzeciążeniowy.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Ja mam Dedre DED7723 ,wiadomo to to samo.
Czy jestem zadowolony? Nie.
Ustawienie taśmy to mordęga.
Ale maszynę kupiłem nową za 600zł w Obi.Tnie się milon razy lepiej niż kątówka z reki no i fi100 łyknie.
Jak zakupie większą to sprzeda się pewnie bez problemu w cenie zakupu, jeśli dał bym za nią pełną kwotę(ok1400) to popłakał bym się ze śmiechu
Czy jestem zadowolony? Nie.
Ustawienie taśmy to mordęga.
Ale maszynę kupiłem nową za 600zł w Obi.Tnie się milon razy lepiej niż kątówka z reki no i fi100 łyknie.
Jak zakupie większą to sprzeda się pewnie bez problemu w cenie zakupu, jeśli dał bym za nią pełną kwotę(ok1400) to popłakał bym się ze śmiechu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Myślę kupić https://www.cormak.pl/przecinarka-tasmo ... rodukt-964
i zastanawiam się czy cięcie pełnego wałka fi 100 nie będzie trwało wieki.
i zastanawiam się czy cięcie pełnego wałka fi 100 nie będzie trwało wieki.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Kup tą z chłodzeniem,230V.Wywal tylną obudowę,bo wióry zbierają się w dziwnych miejscach.Lepiej niech wióry lecą do podstawionych kuwet niż taśma ma spaść.Wałek zrobisz w 10-15 minut.Ja w 10 minut plasterkowałem tytan od Petro o podobnym przekroju.Jutro podam foto.Ogólnie tą przecinarkę raz ustawisz i nie ma co w niej grzebać.Mocujesz materiał,ustawiasz wężyk i wio.Wszystko wolniej niż w profi-ale
efekt bdb.
efekt bdb.
-
- Kontakt:
A czy one wszystkie mają taka gównianą regulację prędkości przesuwu taśmy za pomocą zmiany przełożenia paska?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Zawsze możesz podłączyć falownik. Nie wiem czego się spodziewałeś po tak tanim sprzęcie
Przecież nie zrobią skrzynki posuwów.

-
- Kontakt:
A czy ktoś porównywał piły Holzmann i Cormak. Wiem że to to samo, ale diabeł tkwi w szczegółach.