PikoCNC wersja dla przecinarek plazmowych

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

Autor tematu
cosimo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 561
Rejestracja: 21 maja 2008, 10:02
Lokalizacja: Damasławek

PikoCNC wersja dla przecinarek plazmowych

#1

Post napisał: cosimo » 01 maja 2012, 15:48

Na stronie http://www.pikocnc.com/download zamieściłem wersję programu dla przecinarek plazmowych. W pliku PikoPlazma_info jest na razie tylko kilka lakonicznych informacji głównie odnośnie wbudowanego cam-a. Zapraszam ;-)

ps.
Jeżeli ktoś używa „normalnej” wersji to absolutnie nie należy uruchamiać wersji plazmowej z tego samego katalogu co wersja normalna!!!

Obrazek Obrazek
Załączniki
PikoPlazma_info.pdf
(222.49 KiB) Pobrany 475 razy



Tagi:

Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

spol
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 423
Rejestracja: 20 lut 2012, 21:13
Lokalizacja: Polska

#2

Post napisał: spol » 01 maja 2012, 19:40

Brawo Cosimo ! Teraz wszyscy czekają na upragnioną wersję Piko z obsługą 4 osi obrotowej :) Ja jestem pierwszy na liście oczekujących !!


bh91
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 827
Rejestracja: 29 sty 2008, 21:00
Lokalizacja: Radom

#3

Post napisał: bh91 » 01 maja 2012, 22:00

spol pisze:Teraz wszyscy czekają na upragnioną wersję Piko z obsługą 4 osi obrotowej
Jeszcze zeby dało się podpiąć pod istniejącą płytę bez wymiany całości to już by był szał!
Jest robota - jest pinonc :wink:


snajper007
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 127
Rejestracja: 03 lis 2011, 16:48
Lokalizacja: grodzisko Górne

#4

Post napisał: snajper007 » 26 gru 2012, 20:54

W wersji dla plazmy jest możliwość automatycznej zmiany wysokości palnika?


--ADEK--
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 54
Rejestracja: 07 sie 2013, 20:48
Lokalizacja: Rze

#5

Post napisał: --ADEK-- » 21 wrz 2015, 23:36

Troche odkopie temat bo przymierzam sie do budowy przecinarki plazmowej. Czy wersja na plazmy jeszcze istnieje i czy obsluguje THC?

Awatar użytkownika

mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 727
Rejestracja: 09 cze 2009, 22:06
Lokalizacja: k/Krakowa
Kontakt:

#6

Post napisał: mitek » 24 wrz 2015, 08:15

THC jest w opisie sterowania i jest obsługiwane.
Sama oddzielna wersja nie występuje na stronie i tu musisz odezwać do Cosimo ale biorąc pod uwagę tego że ja mam wersje dla mebli nieco z innym panelem więc na pewno jest i dla przecinarki do zrobienia.
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1328
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

#7

Post napisał: RobWan » 25 wrz 2015, 12:29

mitek pisze:mam wersje dla mebli
Coś przegapiłem? Co to za wersja?

Robert

Awatar użytkownika

mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 727
Rejestracja: 09 cze 2009, 22:06
Lokalizacja: k/Krakowa
Kontakt:

#8

Post napisał: mitek » 12 paź 2015, 13:09

Coś tak :)


Podaje grubość a reszta wg czujników się robi :)
no i 0,0 zawsze w tym samym miejscu

Obrazek
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi :-D


michelew
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 23
Rejestracja: 15 sie 2012, 18:05
Lokalizacja: Kołbiel

Re: PikoCNC wersja dla przecinarek plazmowych

#9

Post napisał: michelew » 03 mar 2019, 08:28

Czy nadal jest dostępna wersja tego sterowania do przecinarki plazmowej? ?? Poszukuję prostego programu do swojej maszyny.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”