parametry rysunku 2D w NX

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
formtech
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

parametry rysunku 2D w NX

Post napisał: formtech » 01 gru 2011, 16:14

Będę wdzięczny, jeżeli ktoś pomoże rozwiązać mi problem z zapamiętywaniem ustawień rysunku 2D w NX. Co zrobić aby nie było potrzeby ustawiania wszystkich parametrów wymiarowania i tekstu za każdym razem od nowa. Jak powiązać ustawione parametry z przygotowaną własną formatką?

Tagi:

marcinello3
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: marcinello3 » 01 gru 2011, 19:03

Obrazek

zakladka "drafting"

~ae
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1

Post napisał: ~ae » 01 gru 2011, 19:44

jesli interesuje cie ustawienia np stylu wymiarowania to musisz jeszcze cos wiedziec
to co napisal marcinello bedzie dzialac tylko na pliki ktore stworzysz za pomoca polecenia file>new>blank
poniewaz ustawienia stylu wymiarowania sa zapisywane wewnatrz pliku NX w trakcie jego tworzenia.
by je zmienic w istniejacym pliku musimy go otworzyc i uzyc polecen z menu preferences.
oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie bys uzywal polecenia blank lub mozesz zmienic pliki szablonow otwierajac je w NX i zmieniajac preferences
pozdr
~ae
please RTFM!

Autor tematu
formtech
Posty w temacie: 2

Post napisał: formtech » 09 gru 2011, 08:40

Dzięki za podpowiedź. Doszedłem w końcu jak ustawić parametry rysunku na stałe. Gdy wstawiałem formatkę poleceniem Ctrl+Shift+D nie następowało przejęcie parametrów. Tego polecenia mogę używać tylko gdy już mam wstawiony format. Natomiast gdy wstawiam wcześniej zdefiniowany arkusz poleceniem menu bocznego (palettes) wówczas parametry rysunku są takie jak ustawione w moim rysunku prototypowym.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”