Pade Swing - połączenie z OSAI

Dyskusje o innych maszynach do obróbki drewna

Moderator: MODERATORZY


Autor tematu
panpejsaty
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 13 wrz 2017, 20:24
Lokalizacja: zdupy

Pade Swing - połączenie z OSAI

#1

Post napisał: panpejsaty » 13 wrz 2017, 20:33

Witam.
Jak w temacie mam problem z połączeniem z OSAI 10 ponieważ stary komputer padł to trzeba szybko kombinować nową jednostke. Gdzieś wyczytałem że adres ip PC musze ustawić o jeden większy niż samego OSAI jednak tu pada pytanie jaki jest adres ip OSAI czy są w OSAI ( jak odpale sobie bezpośrednio OSAI) jakieś ustawienia które mi podpowiedzą albo pozwolą skonfigurować takie połączenie? Posiadałby ktoś dla mnie dla mnie jakąś instrukcje (łopatologiczną) krok po kroku jak połączyć OSAI z nową jednostką? Jak do tej pory boot control nie łączy się. Z góry dziękuje za pomoc.



Tags:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2599
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 14 wrz 2017, 19:05

otwierasz boot control, u góry po lewej wyświetla Ip, w windzie musisz wpisać te same subnet mask i Ip co w Osai tylko liczbę wyżej, jak końcówka 1 wpisujesz 2, łatwiej już chyba nie można.

Nad wyraz nie podoba mi się Twoja lokalizacja, z kupą czy gównem jak zwał tak zwał nie przywykłem rozmawiać.
I don't like principles, I prefer prejudices

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne Maszyny CNC do Obróbki Drewna, Frezarki, Centra, Plotery”