Witam!
Potrzebuje informacji na temat programowanie w oprogramowaniu OSAI.
Może ktoś posiada jakiś symulator?Zaznaczam że jest to praca w drewnie.
Oprogramowanie OSAI- czy ktos mógłby mi pomóc?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Pracowałem (ucząc się obsługi samemu bazując na napisanych już programach) do tej pory na cnc z oprogramowaniem NUM...teraz do zakładu zakupiono nowe cudo z większymi możliwościami i postawiono mnie przed zadaniem napisania programu na wycięcie zamka w drzwiach(jakby test).
W tym problem że nie mam pojęcia jak się do tego zabrać bo dopiero się uczę pracować na nowej maszynie(mam ją rozgryźć). Sam sposób napisania programu wydaje się być analogiczny do programowanie na NUM-ie, tylko frez pracował na poziomo leżących drzwiach od góry, a tu ma się wwiercać w bok drzwi.
W tym problem że nie mam pojęcia jak się do tego zabrać bo dopiero się uczę pracować na nowej maszynie(mam ją rozgryźć). Sam sposób napisania programu wydaje się być analogiczny do programowanie na NUM-ie, tylko frez pracował na poziomo leżących drzwiach od góry, a tu ma się wwiercać w bok drzwi.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam!Co za problem?Pracuje z osai,ale w kamieniu mam go też w waterjet.W mojej maszynie symulacja jest powinna być też przy programowaniu sekwencji zanim wyślę program do maszyny zawsze sprawdzam symulacje.U mnie pomyłka kosztuje granitową płyte i narzędzie.
[ Dodano: 2007-04-03, 21:34 ]
A tak apropos to jeżeli maszyna jest nowa to powinna mieć opisy już po polsku.Ja mam 3 maszyny ,2 są nowe i opisy są już po polsku.

[ Dodano: 2007-04-03, 21:34 ]
A tak apropos to jeżeli maszyna jest nowa to powinna mieć opisy już po polsku.Ja mam 3 maszyny ,2 są nowe i opisy są już po polsku.

Huciek
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1