opinie o imadle

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
kropek1980
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 228
Rejestracja: 21 lut 2009, 18:45
Lokalizacja: Krotoszyn

opinie o imadle

#1

Post napisał: kropek1980 » 13 gru 2023, 12:59

Szukam opinii osób pracujących na imadłach firmy JG group
https://jg-precision.pl/prod_category/g ... entryczne/




Autor tematu
kropek1980
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 228
Rejestracja: 21 lut 2009, 18:45
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: opinie o imadle

#2

Post napisał: kropek1980 » 16 sty 2024, 09:28

nie ma nikogo kto pracuje na takim imadle ?


minipc
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 93
Rejestracja: 28 wrz 2016, 07:59
Lokalizacja: PL

Re: opinie o imadle

#3

Post napisał: minipc » 16 sty 2024, 09:59

zamiast tej chińszczyzny rozważ imadła LANG Technik


CFA
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1674
Rejestracja: 28 wrz 2009, 11:00
Lokalizacja: Wrocław

Re: opinie o imadle

#4

Post napisał: CFA » 16 sty 2024, 15:53

minipc pisze:
16 sty 2024, 09:59
zamiast tej chińszczyzny rozważ imadła LANG Technik
Skąd pomysł, że to chińszczyzna?


Autor tematu
kropek1980
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 228
Rejestracja: 21 lut 2009, 18:45
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: opinie o imadle

#5

Post napisał: kropek1980 » 30 sty 2024, 11:26

podobno jest to produkt polski firma JG group.
Langi nie dość ze są o wiele droższe to dodatkowo przy wkładkach z ząbkami potrzebna jest dodatkowa prasa wstępnie robiąca ząbki na przygotówkach.


MaciekG
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 08 lut 2024, 11:50

Re: opinie o imadle

#6

Post napisał: MaciekG » 08 lut 2024, 12:51

Cześć, produkt jest w stu procentach polski. Imadła są produkowane w Lublinie.

W porównaniu do Langa, imadła JG Group są nieporównywalnie tańsze. I fakt, nie jest potrzebna prasa do prestampingu. Plusem jest też modułowa budowa. W Langu jest lita szczęka z ząbkami - jak uszkodzisz to masz całą szczękę do wymiany, a w imadłach JG Group domawiasz tylko wkładkę albo wykręcasz ją i wkładasz drugą stroną. Dodatkowo szczęka centralna jest integralnym elementem z śrubą i można ją wymieniać niezależnie.

Na profilu firmowym JG Group na LinkedIn jest sporo materiałów o tych imadłach, także z pracy na nich. Na stronie też są nagrania: https://jg-precision.pl/nagrania-z-prac ... umm-clamp/

Imadła są na rynku od zeszłego roku, a już udało nam się sprzedać kilkadziesiąt sztuk. Są też pierwsi chętni z zagranicy. Z mojej strony gwarantuje, że to produkt warty uwagi, a klienci są z nich zadowoleni. Mieliśmy na początku produkcji pewne błędy np. z wycierającą się czasami śrubą, ale wyeliminowaliśmy je. Wiem, że mogę nie być postrzegany jako obiektywny w tej sprawie, ale z chęcią odpowiem na wszystkie wątpliwości i pytania w sprawie naszych imadeł.


minipc
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 93
Rejestracja: 28 wrz 2016, 07:59
Lokalizacja: PL

Re: opinie o imadle

#7

Post napisał: minipc » 08 lut 2024, 13:52

MaciekG pisze:
08 lut 2024, 12:51
I fakt, nie jest potrzebna prasa do prestampingu.
Po co wprowadzasz w błąd, w imadłach LANG prasa do prestampingu jest OPCJONALNA. Mam trzy imadła LANG'a 125 w zakresach mocowania 0-155mm, 0-255mm i 0-355mm i nie używam tego wynalazku. Mocowanie detali jest pewne.


peb100
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 24
Rejestracja: 16 lis 2008, 10:23
Lokalizacja: Gdańsk

Re: opinie o imadle

#8

Post napisał: peb100 » 09 lut 2024, 17:07

I to chamskie przeniesienie ze strony firmy na googla jak ktoś nie życzy sobie plików cookie...
Paweł

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”