Opinie o frezarkach do drewna - Polska Grupa CNC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Opinie o frezarkach do drewna - Polska Grupa CNC
Cześć, tak jak w temacie. Jestem zainteresowany ich ofertą, ale w internecie nie ma właściwie żadnych opinii na temat tego sprzętu. Sprzęt potrzebny mi w branży, ale nigdy nie miałem do czynienia z centrum CNC. Czy ktokolwiek z Was miał styczność z ich sprzętem? Można być z niego zadowolonym? Jak serwis? Jak jakość wykonywanych elementów? Jak najwięcej informacji, żeby nie wtopić pieniędzy. 

Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Rozumiem. Z doświadczenia co byś polecił do 100k? Oczywiście w grę wchodzą tylko nowe maszyny.rodzyn pisze:Jeśli chodzi o maszyny to wyglądają jak typowe chińczyki z alibaby, podejrzewam że w najlepszym wypadku są montowane w Polsce.
Miałem raz okazję uruchamiać taką maszynę kupowaną prosto z chin i niestety ale jakość wykonania była delikatnie mówiąc średnia. Z zewnątrz wszystko niby ładnie ale jak się ściągnęło osłonę to gołe, nie pomalowane odlewy, brakujące śrubki (otwory się nie pokryły więc ktoś po prostu nie wkręcił) nie dokręcone śruby -trzymające belkę bramy(!) itp.
Jednak najlepsze były krańcówki awaryjne - kątowniki z kawałkiem gumy które po prostu uderzały w oś kiedy ta wyjechała by poza pole robocze. Z tego co widzę to podobne rozwiązanie stosuje Polska Grupa CNC.
Niestety nie miałem możliwości sprawdzić geometrii.
ALE ta maszyna już w kraju wyszła kupującego około 25000zł (z cłem, portem, transportem)
Nie miałem na celu obrazić ani hejtować, chciałem się jedynie podzielić moimi spostrzeżeniami na temat "podobnej" maszyny.
A ta - https://www.olx.pl/oferta/2130-frezarka ... 1cf195fec5 ? Podobnie?
Czekam na dalsze opinie na temat Polskiej Grupy CNC i tego CNC grand central.

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Podłączam się do pytania. Również jestem zainteresowany taką maszyną. http://www.kma-maszyny.pl/katalog-produ ... ntral.html. Nie są to małe pieniądze ale za maszynę do frezowania płyt aluminiowych HPL laminatów podobno się naddaje. Co o tym sądzicie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Witamjuzwa1 pisze:swiezyneczka najpierw napisz do czego Ci CNC potrzebne. Płyta czy drewno, meble, drzwi?.
Pozdrawiam
A co za różnica do czego? Jedyny wymóg to aby maszyna miała odpowiednie pole pracy i wysokość "z". A czy będzie chciał obrabiać płytę, drewno lub produkować zestawy mebli czy drzwi to już kwestia samego pliku obróbkowego. Ale na takich maszynach można frezować nawet stal.
robert
-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Żeby te listwy zebate chociaż helikalne były, nawet w najgorszej klasie ... cena z d wzieta.fly away pisze: Nie są to małe pieniądze ale za maszynę do frezowania płyt aluminiowych HPL laminatów podobno się naddaje. Co o tym sądzicie.
Kubuś o stali zapomnij - nie ta masa i nie to wrzeciono
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Kontakt: