Obciążenie narzędzia haas gt-10

Dyskusje na temat maszyn HAAS

Autor tematu
andrzey520
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 107
Rejestracja: 28 cze 2011, 19:41
Lokalizacja: wp

Obciążenie narzędzia haas gt-10

#1

Post napisał: andrzey520 » 29 mar 2013, 16:23

czy da sie w haasie ustawić obciążenie narzędzia np. na nożu do gwintowania poneważ bardzo dużo gwintuje skok gwintu to 2 gwint idzie na 3 razy i chciałybm wiedzieć kiedy płytka pęknie
prosze o odp :)



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6964
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Obciążenie narzędzia haas gt-10

#2

Post napisał: WZÓR » 29 mar 2013, 17:04

andrzey520 pisze:czy da sie w haasie ustawić obciążenie narzędzia np. na nożu do gwintowania...
#84

http://zapodaj.net/9faeb8c21c269.jpg.html
.... skok gwintu to 2 gwint idzie na 3 razy i chciałybm wiedzieć kiedy płytka pęknie
prosze o odp :)
..... , a nie lepiej po ludzku? :roll:

.....
G00 Z5.
G00 X31.
G76 X33.2 D0.1 F2. K1.1 P3. Z-70.
G80
G00 Z5.
.....

Mariusz.


wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 217
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: Obciążenie narzędzia haas gt-10

#3

Post napisał: wiktoriano » 15 sty 2018, 14:56

Odświeżam starego kotleta bo szukałem więc komuś może się przydać.
Sterowanie z poziomu programu.

#5901-#6000
np.
#5901=160 (maksymalne obciążenie narzędzia T1)

Potem reaguje maszyna jak określono w SETTING 84

Tylko nie wiem dlaczego aż 100 pozycji, jedyne co mi przychodzi na myśl to zarezerwowane miejsca np. dla frezarki na 100 narzędzi.

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 430
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Obciążenie narzędzia haas gt-10

#4

Post napisał: ryby007 » 16 sty 2018, 20:57

wiktoriano pisze:
15 sty 2018, 14:56

Tylko nie wiem dlaczego aż 100 pozycji, jedyne co mi przychodzi na myśl to zarezerwowane miejsca np. dla frezarki na 100 narzędzi.
Bo jeden nóż może używać kilkanaście korekcji w zależności od potrzeby np: T0199 T0130 itd. tylko trzeba przepisać geometrę i zmienione zużycie narzędzi itp.
:mrgreen:


wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 217
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: Obciążenie narzędzia haas gt-10

#5

Post napisał: wiktoriano » 16 sty 2018, 21:04

Nie pasuje, analizowałem to, poza tym korekcji jest 50.
Mniejsza z tym.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”