Nowe działy na forum - jakie?
-
Autor tematu - Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Witam
Dzisiaj utworzyłem dwa nowe działy na forum.
Obróbka plastyczna - https://www.cnc.info.pl/obrobka-plastyczna-vf117.htm
ZWCAD- https://www.cnc.info.pl/zwcad-zw3d-vf116.htm
Zapraszam do komentowania oraz podsuwania pomysłów na utworzenie innych działów
Dzisiaj utworzyłem dwa nowe działy na forum.
Obróbka plastyczna - https://www.cnc.info.pl/obrobka-plastyczna-vf117.htm
ZWCAD- https://www.cnc.info.pl/zwcad-zw3d-vf116.htm
Zapraszam do komentowania oraz podsuwania pomysłów na utworzenie innych działów
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
polwolę sobie wtrącić w teen temat parę uwag.
1. W dziale cnc podstawy co chwial ktoś piszę o kursach cnc. Co one mają wspólnego z podstawami teorii. Pasuje je wrzucić do działu wizytówki do poddziału szkolenia. Wogóle widać, że wizytówki się nie sprawdzają.
2. Dział praca to wg mnie same ogłoszenia dla pracowników. Denerwuje mnie jak ktoś wrzuca tam włąsne oferty w stylu przyjmę zlecenie. Od tego powinien być temat w niesczęsnych wizytówkach w poddziale usługi cnc.
3. Szkolenia - bo to mało darmowych lub płatnych szkoleń. Szkolenia nie tylko dla operatorów ale przede wszystkim cad,cam, ...
4. Tutoriale - działy o oprogramowaniu wspomaganym komputerowo powinny zawierać w sobie lu w odzdzielnych działach gotowe tutoriale, linki, pdfy, których jest masa a które czesem ciężko dostać.
Co myślicie o każdym z tych punktów?
1. W dziale cnc podstawy co chwial ktoś piszę o kursach cnc. Co one mają wspólnego z podstawami teorii. Pasuje je wrzucić do działu wizytówki do poddziału szkolenia. Wogóle widać, że wizytówki się nie sprawdzają.
2. Dział praca to wg mnie same ogłoszenia dla pracowników. Denerwuje mnie jak ktoś wrzuca tam włąsne oferty w stylu przyjmę zlecenie. Od tego powinien być temat w niesczęsnych wizytówkach w poddziale usługi cnc.
3. Szkolenia - bo to mało darmowych lub płatnych szkoleń. Szkolenia nie tylko dla operatorów ale przede wszystkim cad,cam, ...
4. Tutoriale - działy o oprogramowaniu wspomaganym komputerowo powinny zawierać w sobie lu w odzdzielnych działach gotowe tutoriale, linki, pdfy, których jest masa a które czesem ciężko dostać.
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Witammarchru pisze:polwolę sobie wtrącić w teen temat parę uwag.
Również zauważyłem , że na naszym forum powstaje bałagan.
Robią go ( między innymi) użytkownicy , którzy nie dostosowują się do regulaminu

Zdarza się , że czasami trudno sklasyfikować posta i wstawia się go w nieodpowiednim dziale , ale pytanie (np.),, szukam tego i owego ....'' w dziale ; CNC podstawy to lekka przesada jak istnieje przeznaczony do tego dział ;

... całe szczęście moderatorzy już to zauważyli i ,,chybione '' tematy likwidują.

Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Ponawiam prośbę o dział tokarki stołowe (lub polskie tokarki stołowe). Ostatnio jest dużo wątków z TSA-16, pojawiają się OUS-1, TSB-16 i parę innych "maluśkich".
Można skrócić "Oprogramowanie pomiarowe" do jednej pozycji, bo nie cieszy się powodzeniem, i "wypracuje" się miejsce.
Przy okazji - mam na mailu zgodę ZDZ Poznań i mógłbym wstawić DTRkę TSA-16. Czy i gdzie umieścić ?
Można skrócić "Oprogramowanie pomiarowe" do jednej pozycji, bo nie cieszy się powodzeniem, i "wypracuje" się miejsce.
Przy okazji - mam na mailu zgodę ZDZ Poznań i mógłbym wstawić DTRkę TSA-16. Czy i gdzie umieścić ?