Narzędzia zapasowe

Narzędzia zapasowe

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol


Autor tematu
czarek123
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 23
Rejestracja: 08 paź 2016, 21:59
Lokalizacja: stąd

Narzędzia zapasowe

#1

Post napisał: czarek123 » 29 lis 2022, 14:18

Witam,
Proszę mi podpowiedzieć czy opcja w mazatrolu "narzędzia zapasowe" pozwala na na ustawienie maszyny w taki sposób aby w trakcie wykonywania programu w produkcji seryjnej po zużyciu się pierwszego narzędzia (czas życia narzędzia) program automatycznie wybrał inne narzędzie które mu przypisze?

Jeżeli da się coś takiego ustawić proszę o pomoc (przykład).
Ta opcja znajduje się w oknie wizualny menager narzędzi.
System Matrix2
Załączniki
20221122_080631.jpg



Awatar użytkownika

rafalxfiles
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 664
Rejestracja: 28 sie 2006, 17:55
Lokalizacja: dolnyśląsk
Kontakt:

Re: Narzędzia zapasowe

#2

Post napisał: rafalxfiles » 30 lis 2022, 07:37

Tak właśnie tak to działa,
Poszukaj w dokumentacji,


Autor tematu
czarek123
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 23
Rejestracja: 08 paź 2016, 21:59
Lokalizacja: stąd

Re: Narzędzia zapasowe

#3

Post napisał: czarek123 » 04 gru 2022, 12:44

Szukałem w dokumentacji przed założeniem tematu.
W dokumentacji napisane jest tylko jak przenieść narzędzie z "tabeli narzędzi" do "konieczne narzędzia" i "narzędzia zapasowe".
I w tym punkcie utknąłem, nie wiem co zrobić dalej aby przypisać dane narzędzie jako zapasowe.
Za każdym razem gdy przenoszę z powrotem narzędzie z "konieczne narzędzia" i "narzędzia zapasowe" do tabeli narzędzi to mi nadpisuje dane które przeniosłem pod wskazany przeze mnie kubek , a nie przypisuje numer ID jako narzędzie zapasowe.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

rafalxfiles
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 664
Rejestracja: 28 sie 2006, 17:55
Lokalizacja: dolnyśląsk
Kontakt:

Re: Narzędzia zapasowe

#4

Post napisał: rafalxfiles » 11 sty 2023, 08:27

Ja niestety 10 lat tego nie robiłem a nie mam dostepu do maszyny żeby popatrzeć i sobie przypomnieć..
Może ktoś się wysili i pomoże koledze??
Hej Panowie / Panie.. :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”