morbidelli i xilog
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
morbidelli i xilog
Sima przeczytalem troche postow i widze ze niektorzy z Was pracucja na maszynach morbidelli, czy wiecie moze do czego sa programy xilog3 lub triapc bo spotkalem je na zagranicznych forach w zwiazku z maszynami morbidelli dzialajacymi pod programem tria6000, tyle ze w tamtych postach byly opisane dosc specyficzne problemy z ich funkcjonowaniem a nie ogolne inf. wiem ze inf na ten temat moge poszukac w internecie albo w scm-ie ale skoro jest takie forum to moze akurat ktos zna odp na moje pytanie
pozdrawiam
pozdrawiam
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Nie wiem czy potrafie wytłumaczyć Ci to fachowom bo mam małe pojęcie o cnc ale spróbuje. Xilog jest to cały pakiet programów i jeden z nich panel mac jest do sterowania maszyny czyli ustawiania posuwu, obrotów i całej konfiguracji maszyny. Drugim programem który znajduje sie w tym pakiecie jest parsifal służy on do pisania programów w foramcie pgm. Można również przy pomocy tego programu importować pliki z autocada. Jak masz jakies jeszcze pytania to pisz a ja postaram Ci sie pomuc. Pracuje na takiej maszynie ale dopiero od niedawna szukam inforamcji na temat cnc dlatego nie wiem czy dokładnie Ci to wytłumaczyłem.Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
pracowalem 4 lata na xilogu . xilog 3 to stara wersja xiloga plus o ktorej mowil kolega Michal_18, ale w miare dokladnie opowiedzial z czego sie sklada ma tez mozliwosc importowania kodu ISO i podstawowa jego zaleta to ma interfejs graficzny w ktorym sobie poprostu rysujesz a program sam go przerabia na wersje maszynowa. jesli ktos by chcial to chyba
zostal mi gdzies przypadkowo jakis nowy xilog
jak ktos ma zyczenie to prosze pisac na mojego maila

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Xilog 3 - program
Witam
Czy ktoś posiada może program Xilog3?. Byłbym bardzo wdzięczny za udostepnienie ([email protected]). Posiadam starą maszynę SCM na której wczerśniej był zainstalowany Xilog niestety teraz już go nie mam
Pozdrawiam
Czy ktoś posiada może program Xilog3?. Byłbym bardzo wdzięczny za udostepnienie ([email protected]). Posiadam starą maszynę SCM na której wczerśniej był zainstalowany Xilog niestety teraz już go nie mam
Pozdrawiam