Jedzie do mnie mokry chińczyk wraz z falownikiem i jakąś śmieszną pompką do chłodzenia (pewnie na wstępie wyleci)
Mam do was pytanie, na co zwrócić uwagę poza wymianą gniazda zasilania we wrzecionie na coś bezpieczniejszego o lepszych parametrach.
Z tego co pamiętam jak dawno temu robiłem pierwsze podejście do składania własnego CNC, to taki falownik nie powinien być tak bezpośrednio podpięty i czegoś tu w takim chińskim zestawie brakuje na linii 230V -> Falownik -> Wrzeciono.
Mokry chińczyk a prawidłowe podpięcie elektryki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Re: Mokry chińczyk a prawidłowe podpięcie elektryki
No właśnie ciekawe czy nie będzie wywalało głównych. To wrzeciono ma 2.2kW
Nie wiem czy ktoś nie wspominał że mogą się zdarzać zakłócenia w sieci z takich falowników.
Nie wiem czy ktoś nie wspominał że mogą się zdarzać zakłócenia w sieci z takich falowników.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
między zasilanie z gniazdka a falownik wepnij filtr.. a od falownika do wrzeciona dedykowany kabel do falowników z ekranem.. i z jednej strony ekran do np obudowy skrzynki podłącz..
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Pamiętam właśnie że ktoś polecał tani przemysłowy filtr który można wyrwać jako używkę.
Niestety pamiętam tylko że była to metalowa zaokrąglana obudowa i cenowo to był frykas.
Niestety pamiętam tylko że była to metalowa zaokrąglana obudowa i cenowo to był frykas.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Ja wam powiem, założyłem do szafy z wszystkimi gratami analizator, i szczerze nie widzę jakoś coby falownik generował nadmiarowy syf