witam.
do blokowania kół lepiej zastosować tzw. " robaczki " .
i raczej M3 - M2 to żaden gwint tym bardziej alu .
to jakieś grosze kosztuje .
pozdrawiam .
modernizacja termika
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Ja te robaczki kupuję w sklepie "Fabory" (ul Lutycka w Poznaniu- zresztą tam są chyba wszystkie śruby jakie tylko są produkowane. Bardzo lubię tam kupować. A jak będę następne montować to faktycznie M3. Do M2 musieli mi sprowadzić specjalny imbusik, chyba 0,9mm i faktycznie gwint jest tak drobny, że bardzo ostrożnie trzeba się z nim obchodzić.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Witam, pisałem w sprawie tych pasków i odpisali mi że nie posiadają na stanie pasków T2.5 9mm tylko 6mm albo 10mm o długości 1300 w cenie 36zł i 50zł a pasek 6mm trochę mi za cienko wygląda:P a na 10mm nie ma najmniejszych kół zębatych.
więc znowu pomyślałem sobie o paskach M3 koła zębate kosztują po 15zł czyli tylko o 1zł więcej niż na T2.5
już wysyłam zapytanie co do ceny pasków M3 bo porównując ceny zamkniętych pasków o tych samych długościach wychodzą nawet taniej
więc znowu pomyślałem sobie o paskach M3 koła zębate kosztują po 15zł czyli tylko o 1zł więcej niż na T2.5
już wysyłam zapytanie co do ceny pasków M3 bo porównując ceny zamkniętych pasków o tych samych długościach wychodzą nawet taniej