Mocowanie zasilacza

Rozmowy dotyczące budowy, działania i naprawy urządzeń automatyki przemysłowej

Autor tematu
wujekCNC
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 12 sie 2016, 12:48
Lokalizacja: Poznań

Mocowanie zasilacza

#1

Post napisał: wujekCNC » 20 sty 2018, 19:39

Witam,
czy może ktoś mi powiedzieć jak mam przymocować zasilacze s-350-60 do listwy DIN w szafie sterowniczej?? Szukam gotowych rozwiązań, ciężko cokolwiek znaleźć. Pozdrawiam



Awatar użytkownika

Petroholic
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2057
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Mocowanie zasilacza

#2

Post napisał: Petroholic » 20 sty 2018, 19:53

może mnie zieloni nie powieszą ale wkleję link pierwszy jaki wyskakuje z wujka google :)

http://www.ampero.pl/product.php?id_product=213

Obrazek


Autor tematu
wujekCNC
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 12 sie 2016, 12:48
Lokalizacja: Poznań

Re: Mocowanie zasilacza

#3

Post napisał: wujekCNC » 20 sty 2018, 20:56

zasilacz ma przygotowane otwory z gwintem pod mocowanie, myślałem o czymś dedykowanym.

Awatar użytkownika

Petroholic
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2057
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin

Re: Mocowanie zasilacza

#4

Post napisał: Petroholic » 20 sty 2018, 21:03

No to między te spinki, a zasilacz wsadz kawałek płyty z odpowiednimi dziurami :) Oby nie alu... Raczej coś co nie przewodzi prądu :)

Z dedykowanymi spinkami raczej się jeszcze nie spotkałem :(

Ostatnio trochę się zastanawiam nad wydrukiem i jakaś ładna płyta montażowa plus zaślepka mogłaby być fajna :)


Dr.Blitzen
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 15 sty 2018, 09:18
Lokalizacja: zDolny Śląsk

Re: Mocowanie zasilacza

#5

Post napisał: Dr.Blitzen » 26 sty 2018, 15:09

Masz dwa rozwiązania: albo takie mocowania, jak kolega pokazał (są różne rodzaje) albo... zmienić zasilacze na dedykowane pod szynę DIN- najtańsze MEANWELL chociażby...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Automatyka przemysłowa”