moc lasera a cięcie plexi
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Może i ja coś dodam do tematu. Jestem amatorem ale mam zupełnie inne spostrzeżenia. Dziwicie się Panowie czy cena $1000 jest realna?. Ja wam powiem że jest przepłacona. Swoją teorię opieram na tym iż kupiłem dokładnie taki sam model lasera za $399 . Posiada gorszy program bo MosirDraw i nie ma możliwości cięcia tylko grawerowanie. Koszt przesyłki z USA do Polski (bo sam wysyłałem ) przez polskie agencje wysyłkowe z NY wynosi $35. Cła nie płaciłem paczka przyszła do domu. Maszynka chodzi już 2 lata . Plexi 10 na pewno nie przetnie.
KW
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Witam serdecznie.Dawar pisze:Dziwicie się Panowie czy cena $1000 jest realna?. Ja wam powiem że jest przepłacona. Swoją teorię opieram na tym iż kupiłem dokładnie taki sam model lasera za $399 . Posiada gorszy program bo MosirDraw i nie ma możliwości cięcia tylko grawerowanie. Koszt przesyłki z USA do Polski (bo sam wysyłałem ) przez polskie agencje wysyłkowe z NY wynosi $35. Cła nie płaciłem paczka przyszła do domu. Maszynka chodzi już 2 lata . Plexi 10 na pewno nie przetnie.
No proszę, co chwile to lepsze wieści.
Kolego Dawar jesteś w stanie zdradzić trochę więcej informacji na temat tego gdzie można kupić tak tanio laser? Jakiś namiar na sprzedawcę lub sklep? Jeżeli nie chcesz na forum to może być na PW. Ja co prawda w tym momencie nie planuję zakupu ale za jakiś czas będę poważnie myślał o laserze do grawerunku i cięcia sklejki grubości około 5-6mm więc chętnie skorzystałbym z informacji.
Pozdrawiam, skoczek.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
Ja kupiłem będąc w USA przez komputer na ebay. Jak przeglądam ebay to widzę te lasery z nieco zmienionymi programami, w podobnych cenach. Aktualnie zrobiłem sobie własny prototyp który już wycina i po wprowadzeniu kilku zmian składam go na dobre. Niebawem umieszczę fotki. Zasilacz, lustra, soczewki kopiłem na ebay tubę w Techsol.
KW
-
- Posty w temacie: 5
ja też mam ploter laserowy który sam zrobiłem
służy tylko do cięcia
kosztował około 5000zł przy cenie dolara 2,2
z tym że jest duży
pole robocze 2000x1000
moc 35W , ale tnę tylko cienkie materiały
program Mach3
pracuje już 2 lata.
zachęcam do samodzielnego konstruowania laserów
to nie jest wcale takie trudne
w końcu to tylko 2 osie XY
służy tylko do cięcia
kosztował około 5000zł przy cenie dolara 2,2
z tym że jest duży
pole robocze 2000x1000
moc 35W , ale tnę tylko cienkie materiały
program Mach3
pracuje już 2 lata.
zachęcam do samodzielnego konstruowania laserów
to nie jest wcale takie trudne
w końcu to tylko 2 osie XY
jadną z korzyści efektu cieplarnianego jest fakt że ludzkośc będzie mogła wyprodukować więcej laserów CO2
-
Bardzo jestem ciekaw jakie zastosowałeś prowadnice i z czego zrobiłeś ramę. W moim prototypie zastosowałem wałki 10 z łożyskami liniowymi bez podpór. Może jakieś fotki.
[email protected]
Również zachęcam do budowy. Większość potrzebnych materiałów można dostać w sklepie sponsora, dużo też jest na allegro
[email protected]
Również zachęcam do budowy. Większość potrzebnych materiałów można dostać w sklepie sponsora, dużo też jest na allegro
KW
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
wątek dość stary ale przyłączam się - również chętnie zobacze fotki konstrukcyjne..
Laserowe cięcie plexi (www.reklama-z-plexi.pl)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1