Megaplot XMD 32+PikoCNC

Podłaczenie ptanie techniczne

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
Apocalypt0
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 08 maja 2019, 09:49

Megaplot XMD 32+PikoCNC

#1

Post napisał: Apocalypt0 » 08 maja 2019, 10:31

Witam Wszystkich mam na imię Tomek i to mój pierwszy temat na forum:)
A więc tak , stałem się posiadaczem plotera Megaplot XMD 32 (szczęsliwym czy nie to się dopiero okaże..:)
To moja pierwsza maszyna i jednocześnie maszyna na której chce rozpocząć przygodę z ploterami frezującymi.
Sterowanie oczywiście oryginalne megaplotu , trochę już czytałem i wiem że chcę wymienić kontroler na PikoCNC.
I tutaj pojawia się pytanie czy wystarczy że kupię kontroler typu B?? Czy muszę zamówić coś jeszcze aby to wszystko razem działało?

Pozdrawiam




RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1426
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Megaplot XMD 32+PikoCNC

#2

Post napisał: RobWan » 09 maja 2019, 10:59

Wystarczy tylko kontroler, aby maszyna działała.

Robert


Autor tematu
Apocalypt0
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 08 maja 2019, 09:49

Re: Megaplot XMD 32+PikoCNC

#3

Post napisał: Apocalypt0 » 10 maja 2019, 10:15

RobWan pisze:
09 maja 2019, 10:59
Wystarczy tylko kontroler, aby maszyna działała.

Robert
Dziekuje:) Kontroler już zamówiłem. Wystarczy podmienić kontrolery i wszystko będzie działało czy trzeba zmieniać coś w ustawieniach?


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1426
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Megaplot XMD 32+PikoCNC

#4

Post napisał: RobWan » 10 maja 2019, 11:01

Trzeba w ustawieniach programu sterującego podać wszystkie parametry napędów i mechaniki.

Robert


young_cutter
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 15
Rejestracja: 02 paź 2018, 17:41

Re: Megaplot XMD 32+PikoCNC

#5

Post napisał: young_cutter » 30 maja 2019, 11:22

Witam
Skąd kupiłeś sterownik i czy udało CI się bez większych komplikacji uruchomić frezarkę i czy wszystko śmiga jak należy?
Zastanawiam się żeby też wykonać ten zabieg w moim xmd32 bo ten megacut jest bardzo przykry w obsłudze :/
Pozdro

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”