MazaCam

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol


Autor tematu
salar
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 03 lip 2008, 16:17
Lokalizacja: Redditch

MazaCam

#1

Post napisał: salar » 20 kwie 2011, 16:40

Witam.
Od 6 miesięcy przyszło mi pracować na Mazaku.
Jak można się domyśleć, wstępne szkolenie przebiegło sprawnie ale ja chciałbym się czegoś więcej nauczyć. Postanowiłem znaleźć jakiś symulator ale jakoś nie mogę. Może ktoś z Was posiada MazaCam lub coś w tym stylu i byłby w stanie się podzielić. Prosił bym o link bezpośrednio na forum lub na lukaslodej#gmail.com. Zamiast # powinna być @




Bialkowski
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 51
Rejestracja: 31 sty 2008, 11:45
Lokalizacja: Holandia

Mazak Camware

#2

Post napisał: Bialkowski » 22 maja 2011, 04:31

Mazak Camware może być?
.... teraz Zoller...


pawel4
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 27
Rejestracja: 14 lip 2007, 19:40
Lokalizacja: małopolska

#3

Post napisał: pawel4 » 12 lip 2011, 18:37

Proponował bym po prostu uczyć sie na maszynie pisać programy, w razie problemów chętnie pomogę. Pracuje od 5 lat na mazaku, od kilku miesięcy mam camware i za pierona nie mogę tego ogarnąć, tzn.ciężko się na tym pisze 'ciekawe" programy.


luqasc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 30 maja 2011, 19:12
Lokalizacja: podkarpadkie

mazacam

#4

Post napisał: luqasc » 17 wrz 2011, 13:01

jakby miał ktoś mazacam i byłby łaskawy udostępnic to proszę o link do programu, lub na email : luqwasc@interia.pl


czort
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 321
Rejestracja: 06 lut 2006, 12:08
Lokalizacja: kraków

#5

Post napisał: czort » 19 wrz 2011, 20:23

Witam
W mazak camware ułatwia sprawę w zasadzie wyłącznie gdy mamy rysunek w formacie dwg albo dxf (oczywiście w sytuacji gdy "programista" i "operator " to ta sama osoba ) . Na jaki Kolega Mazatrolu pracuje ? Bo np ścieżki generowane przez camware'a i Mazatrol'a M2 potrafią się znacznie różnić. Wg mnie dużo lepiej jest uczyć się na maszynie. Ale jeżeli Kolega nie ma takiej możliwości to na forum są tematy "skąd wziąć camware ".


mrrhwdp
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 17 sty 2016, 17:17
Lokalizacja: USA

Pilnie potrzebuje

#6

Post napisał: mrrhwdp » 17 sty 2016, 17:19

Witam,

Bardzo pilnie potrzebuje jeden z programow:
CamLink
CamWare
MazaCam

Bardzo bym byl wdzeiczny za pomoc.


r4mz3s
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 15
Rejestracja: 15 kwie 2016, 18:37
Lokalizacja: słupsk

#7

Post napisał: r4mz3s » 15 kwie 2016, 18:39

witam potrzebuje seriala do mazacama 3.2 r4mz3s@op.pl.byłbym wdzięczny


celek99
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 04 sie 2017, 14:34
Lokalizacja: Lubań

Re: MazaCam

#8

Post napisał: celek99 » 13 wrz 2019, 10:24

Jak ktoś potrzebuje mam program mazacam wersja zrobiona na wirtualnej maszynie na windowsie XP z wgranym programem mazacam plus sterowniki do przejsciówki RS232-USB. Wszystko pięknie śmiga, komunikacja z maszyną, ,możliwość pisania programów na kompie. Oczywiście mówimy tu o maszynach głównie na sterowaniu M32, T32.


tako230
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 102
Rejestracja: 28 lip 2007, 12:50
Lokalizacja: Hagen

Re: MazaCam

#9

Post napisał: tako230 » 18 paź 2020, 04:39

Koledzy pomocy.

Od 5 miesiecy pracuje na mazaku (Integrex 200IV) , programy sa pisane w mazatrolu.
Pracowalem na maszynach ktore mialy programy w ISO, i mam teraz problem z tym mazakiem.
Przeto Drodzy koledzy, blagam Was i prosze dajcie jakies namiary gdzie mozna zassac jakis program np. jak wyzej wymieniony
abym mogl w domu przy kawie potrenowac programowanie w mazatrolu.
W pracy na maszynie niestety nie mam tekiej mozliwosci poniewaz robimy krotkie serie i czas na to nie pozwala.


Pozdrawiam Tadek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”