maszyny DYNA

Dyskusje o obrabiarkach cnc Dyna Mechtronics

Autor tematu
JArbis
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 17 wrz 2014, 20:56
Lokalizacja: Jasienica

maszyny DYNA

#1

Post napisał: JArbis » 02 paź 2014, 10:45

Witam serdecznie jestem nowy na forum. Chciałbym zapytać Kolegów czy ma bądź miał do czynienia z frezerkami DYNA? Szukam porad na co zwracać w nich uwagę odnośnie utrzymania ruchu. Z góry dziękuję za wszystkie porady



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6869
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#2

Post napisał: WZÓR » 02 paź 2014, 11:07

Znam te maszyny .... , swego czasu obsługiwałem taką.
Ze względu na konstrukcję i poziom technologii nie są zbyt wymagające.
..... w zupełności wystarczy dostosować się do instrukcji w DTR-ce i będzie OK.

Mariusz.


Autor tematu
JArbis
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 17 wrz 2014, 20:56
Lokalizacja: Jasienica

#3

Post napisał: JArbis » 02 paź 2014, 12:38

a zna ktoś namiar na serwis przeprowadzający remonty tych maszyn?

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6869
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#4

Post napisał: WZÓR » 02 paź 2014, 21:39

JArbis pisze:a zna ktoś namiar na serwis przeprowadzający remonty tych maszyn?
http://digima.pl/
Kiedyś naprawiali ... , nie wiem jak teraz.

Mariusz.


MACS77
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 4
Rejestracja: 21 mar 2016, 23:54
Lokalizacja: Dobiegniew
Kontakt:

Re: maszyny DYNA

#5

Post napisał: MACS77 » 16 lip 2020, 15:11

Jeśli aktualne to chciałbym się dowiedzieć o jaki remont chodzi ? Zakładam, że elementy mechnaniczne.
Osobiście wykonywałem, obraz sterowania i przywracałem komunikację, między maszyną na DOS-ie a komputerem z XP, ponieważ był to komputer z procesorem i5 i nie było możliwości zainstalowania XP z płyty. Zajęło mi to tydzień i z tego co mam kontakt z klientem maszyna sprawnie działa nadal mimo minionych 5 lat.
PROGRAMOWANIE PARAMETRYCZNE TO JEST TO


gozdd
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 592
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: maszyny DYNA

#6

Post napisał: gozdd » 16 lip 2020, 18:39

MACS77 pisze:Jeśli aktualne(...)

Złota łopata dla tego użytkownika :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Dyna Mechtronics”