Mastercam X5 - Zaznaczanie konturu


Autor tematu
Doc25
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 07 lip 2013, 14:54
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Mastercam X5 - Zaznaczanie konturu

#1

Post napisał: Doc25 » 07 lip 2013, 15:09

Witam.

Mam problem z zaznaczaniem konturu w Mastercamie. Dotychczas pracowałem na Mastercam X3. Bryły otwieram w formacie step. Na X3 mogłem zaznaczać bez problemu kontur bryły i tworzyć ścieżki. Natomiast mastercam X5 nie widzi krawędzi. Są one pokazane ale nie mogę ich zaznaczyć przy tworzeniu łańcucha.

Dopiero zaczynam przygodę z programowaniem więc proszę o wyrozumiałość.



Tagi:


Ventus
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 2
Posty: 40
Rejestracja: 08 sty 2006, 19:46
Lokalizacja: Bielsko-Biała

#2

Post napisał: Ventus » 07 lip 2013, 20:21

Podczas otwierania pliku wyskakuje okienko i tam musisz zaznaczyć krawędzie.


Autor tematu
Doc25
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 07 lip 2013, 14:54
Lokalizacja: Bielsko-Biała

#3

Post napisał: Doc25 » 07 lip 2013, 21:30

Żadne okienko się nie pojawia.


Ventus
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 2
Posty: 40
Rejestracja: 08 sty 2006, 19:46
Lokalizacja: Bielsko-Biała

#4

Post napisał: Ventus » 07 lip 2013, 21:50

No to w ustawieniach przygotówki jest też ta opcja.


Autor tematu
Doc25
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 07 lip 2013, 14:54
Lokalizacja: Bielsko-Biała

#5

Post napisał: Doc25 » 08 lip 2013, 08:10

Działa! Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”