Male ale jurne centrum do obrobki aluminium...

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 5754
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

Male ale jurne centrum do obrobki aluminium...

#1

Post napisał: oprawcafotografii » 27 sie 2015, 19:53

Bry :)

Czasami siedze i mysle, ale jak mysle to wymysle :twisted:

Rodzi mi sie w glowie temat - male centrum frezerskie do bardzo wydajnej,
wysokiej jakosci obrobki aluminium. Mozna przyjac ze wylacznie aluminium...

Stad podstawowa sprawa - wrzeciono conajmniej 24.000rpm, moc kilka KW.
Wymiana narzedzi oczywiscie musi byc. W dydatku SZYBKA.

Obszar roboczy <> 400x300x300 ew. w Z moze byc nawet wiecej.
Nie wiecej niz 500x400x300mm.

Os obrotowa w standardzie, zdejmowalna zeby nie grandzila gdy nie
bedzie uzywana.

Chlodzenie emulsja w obiegu zamknietym.

Budzet do 200.000zl. / 50.000e neto

Maszyna ma dawac detal blyszczacy, zadnych sladow wibracji...

Czy jakakolwiek maszyna przychodzi Wam do glowy?

Zainteresowalem sie maszynami Brother Speedio ale tu niestety cena
przekracza <> 2x budzet...

Czy jakas maszyna przychodzi Wam do glowy?

q



Tagi:


dasza77
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1072
Rejestracja: 14 maja 2006, 17:34
Lokalizacja: Ełk

#2

Post napisał: dasza77 » 28 sie 2015, 08:42

A może ... przedstaw temat dla Gaspara ?
Z tego co zauważyłem zajął się profesjonalnie budową maszyn cnc.


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 5754
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#3

Post napisał: oprawcafotografii » 28 sie 2015, 10:33

Wolalbym, zeby producent nie uczyl sie na mnie ;)

q


IMPULS3
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6084
Rejestracja: 25 gru 2010, 21:55
Lokalizacja: LUBELSKIE

#4

Post napisał: IMPULS3 » 28 sie 2015, 12:13

No to kup sobie jakąś AVIĘ i będziesz miał produkt z fabryki z wieloletnią praktyką i serwis blisko.
"Za regresem stały działania firm naftowych, węglowych, być może też motoryzacyjnych i innych. Winni są też politycy, którzy nie skupiali się na myśleniu długofalowym. Ta logika, niszczyła i nadal niszczy nasz świat" prof. Szymon Malinowski.


dasza77
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1072
Rejestracja: 14 maja 2006, 17:34
Lokalizacja: Ełk

#5

Post napisał: dasza77 » 28 sie 2015, 12:57

http://allegro.pl/pionowe-centrum-obr-h ... 88717.html
maszyna z 2 ręki - gdyby zdobyć namiary na sprzedawcę bez pośrednika?

[ Dodano: 2015-08-28, 13:27 ]
chociaż jak na 5 osiową maszynę - można przemyśleć?


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 5754
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#6

Post napisał: oprawcafotografii » 28 sie 2015, 14:16



dasza77
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1072
Rejestracja: 14 maja 2006, 17:34
Lokalizacja: Ełk

#7

Post napisał: dasza77 » 28 sie 2015, 14:26

Kolega w czepku urodzony, ceny spadają lawinowo. :mrgreen:
Jak przycisnąć Austriaka, to i on zejdzie z ceną do 50.000 Euro.
Oby tylko parametry maszyny koledze pasowały.


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 5754
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#8

Post napisał: oprawcafotografii » 28 sie 2015, 17:10

Nie, uzywke mozna kupic pod dwoma warunkami: 1. gdy kosztuje max 30% ceny
poczatkowej ;), 2. gdy znam sie na serwisowaniu. Tu raczej oba warunki nie zachodza.

Za duza kasa zeby kupowac maszyne w niewiadomo jakim stanie.
To juz raczej kupilbym jakis kadlubek ze starego centrum, zalozyl
wspolczesne sterowanie i nowe wrzeciono. Nie wiem czy tak sie nie skonczy.

O AVIE zapytam, ale cos mi podpowiada, ze tez bedzie sporo ponad budzet.

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”