Mach3 - własny interfejs

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
Rych U
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 03 sty 2010, 18:35
Lokalizacja: Polska

Mach3 - własny interfejs

#1

Post napisał: Rych U » 18 lip 2013, 09:27

Mach 3 ma możliwość tworzenia własnych interfejsów użytkownika. Od jakiegoś czasu próbuję znaleźć informacji jak to zrobić. Podobno temat już był poruszany, ale moje poszukiwania są bezskuteczne. Proszę o informacje lub linki do instrukcji.



Tagi:

Awatar użytkownika

Azazel-75
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 89
Rejestracja: 31 sie 2007, 13:46
Lokalizacja: Kosmos

#2

Post napisał: Azazel-75 » 17 gru 2013, 19:17

Nie znalazlem żadnej instrukcj w stylu 'krok po kroku' potrzebujesz programu do obróbki grafiki z obsługą przezroczystości :-) i programu do edycji ekranu np. Screen4 ze strony Artsoft'u oraz czas i chęci. Sam przerabiałem ekrany do Mach,a i trochę czasu mi to zajęło.
Są rzeczy na ziemi które się fizjonomom nie śniły.
Ferdek Kiepski.

Awatar użytkownika

sebastianstachowiak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 28 wrz 2019, 08:02

Re: Mach3 - własny interfejs

#3

Post napisał: sebastianstachowiak » 28 wrz 2019, 08:13

Witam .
Proszę o pomoc , jak mam zrobić w Mach Screens zliczanie wykonanych elementów ?
Pozdrawiam


lepi
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 612
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: Mach3 - własny interfejs

#4

Post napisał: lepi » 28 wrz 2019, 08:23

W kodzie programu wstawiasz wywołanie M-kodu. Macro tego m-kodu zlicza, screen wyświetla.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”