Mach3 i czyta średnicy narzędzia z g-kodu

gkod z solidcam na mach3

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
pawlak42
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 46
Rejestracja: 28 wrz 2012, 14:46
Lokalizacja: świdwin

Mach3 i czyta średnicy narzędzia z g-kodu

#1

Post napisał: pawlak42 » 19 kwie 2019, 15:13

cześć co moze byc przyczyna?
podczas symulacji w solidcam narzwdzie normalnie pracuje po odpowiedniej ścieżce.
W mach3 w tabeli narzedzia nie mam ustawionych narzędzi i nigdy nie miałem.
Cos z panelami narzędzi w solidcam? jak powinna prosze o pomoc.
jak wpisze w tool information w Machu dla to sciezka wychodzi ok. Ale zawsze normalnie to mi działało - mach3 brak info o rozmiarze freza z głodu.




lepi
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 564
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: Mach3 i czyta średnicy narzędzia z g-kodu

#2

Post napisał: lepi » 19 kwie 2019, 16:01

To pewnie z głodu.


Autor tematu
pawlak42
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 46
Rejestracja: 28 wrz 2012, 14:46
Lokalizacja: świdwin

Re: Mach3 i czyta średnicy narzędzia z g-kodu

#3

Post napisał: pawlak42 » 21 kwie 2019, 23:12

g-kodu miało być

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”