Mach3 czy Mach4?

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
guru79
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 155
Rejestracja: 05 kwie 2012, 07:03
Lokalizacja: Myszków

Mach3 czy Mach4?

#1

Post napisał: guru79 » 05 lut 2017, 18:12

Podpowiedzcie koledzy jaką wersję Macha kupić... Różnica 25USD - do przyjęcia.

Wyczytałem że licencjonowanie Mach4 na komputer po przesłaniu ID kompa. Jak to wygląda w przypadku zmiany komputera?
Czy Mach3 jest w taki sam sposób licencjonowany czy mogę sobie przenieść program na inny komputer w przypadku zmiany, etc...?
No i ostatnie pytanie - najlepsze źródło zakupu Mach-a....Mach3 znalazłem za 699 zł....


Guru

Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 05 lut 2017, 19:25

w machu4 po zmianie kompa musisz wygenerować nową licencję, do macha 3 mach plik który tylko wklejasz Mach1Lic.dat także nie ma żadnych problemów ze zmianą komputera.
I don't like principles, I prefer prejudices

Awatar użytkownika

andmar2005
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 190
Rejestracja: 15 sie 2009, 08:55
Lokalizacja: kujawsko-pomorski
Kontakt:

#3

Post napisał: andmar2005 » 05 lut 2017, 21:53

mach3 zdecydowanie
mach4 tak za parę lat może


dasza77
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1057
Rejestracja: 14 maja 2006, 17:34
Lokalizacja: Ełk

#4

Post napisał: dasza77 » 05 lut 2017, 22:31

Zabawę z cnc zakończyłem na mach2.
Ale mam zasadę , że nie cofam się do starych wersji więc ja zawsze wybieram najnowsze modele.
Za rok lub dwa być może nie będzie już rozwijana wersja 3.
To samo z komputerem, nie oszczędzaj na sprzęcie , bo w myśl przysłowia, skąpy płaci 2 razy.

Moje zdanie: dobry komp. i mach4


Autor tematu
guru79
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 155
Rejestracja: 05 kwie 2012, 07:03
Lokalizacja: Myszków

#5

Post napisał: guru79 » 06 lut 2017, 21:46

No i jak mało wiedziałem tak mało wiem...Skłaniam się ku Mach3 ze względu na możliwość przeniesienia na inny komp....

Znacie jakieś źródło kupna Macha3? Widzę na OLX ktoś sprzedaje ale nie wiem jak z legalnością....
Guru

Awatar użytkownika

Kamsson
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 154
Rejestracja: 27 gru 2017, 17:41
Lokalizacja: SUWAŁKI

Re: Mach3 czy Mach4?

#6

Post napisał: Kamsson » 01 lip 2018, 11:52

Witam
Minął juz ponad rok odkąd powstał ten post.
Czy od tego czasu przybyło nam tu użytkowników mach4 ?
Fajne by było zeby ktoś sie wypowiedział na temat tego oprogramowania.
Czy warto wydac te pieniadze, czy lepiej pozostac przy mach 3.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi


251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4226
Rejestracja: 27 sie 2004, 21:59
Lokalizacja: Polska

Re: Mach3 czy Mach4?

#7

Post napisał: 251mz » 01 lip 2018, 13:24

Słyszałem ,że nawet pod linuxem działa....


Autor tematu
guru79
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 155
Rejestracja: 05 kwie 2012, 07:03
Lokalizacja: Myszków

Re: Mach3 czy Mach4?

#8

Post napisał: guru79 » 13 lip 2018, 08:36

Czy może ktoś zabrać głos w temacie?
Ale ktoś kto ma Macha4 i jest w stanie coś o tym powiedzieć??
Guru


uniwersał
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 104
Rejestracja: 10 paź 2011, 18:33
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Mach3 czy Mach4?

#9

Post napisał: uniwersał » 25 paź 2018, 22:58

Podbijam temat, robie modernizacje szafy mojej pierwszej frezarki. Czasem wiory leca do srodka i nie wiem jakim cudem to jeszcze zyje na SSK-MB2 tyle lat.... Wjezdza CSMIO i jestem ciekawy czy warto przechodzic na Mach4?

Awatar użytkownika

marian.mrozek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 19 mar 2019, 20:12
Lokalizacja: Praga/Czechy
Kontakt:

Re: Mach3 czy Mach4?

#10

Post napisał: marian.mrozek » 20 mar 2019, 11:17

Ja mam Mach4 i niejest zle. Ale nieumiem go zkonfigurowac do pracy že SpeedControl. Inaczej jest chyba lepiej. Ekran dotykový wreszcie dziala i jedzie na Windows10 64bit.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”