MACH3 CNC USB Electronic Handwheel Manual Controller MODBUS
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Na MPG takiego guzika niema w MACHU myszką klikam referencje osi (bazowanie) i jest efekt jak opisałem...
MACH robi referencje osi w tym miejscu w którym aktualnie znajduje się wrzeciono a więc cała fukcjonalność pkt zerowego wsp.maszynowych ulatuje w niebyt i niema żadnej powtarzalność po awarii lub wyłączeniu maszyny.
A najlepsze jest to że po powtórnym odpaleniu Mach_a w dalszym ciągu nie można prawidłowo na krańcówkach "wyzerować " maszyny.
Czy ktoś miał podobny problem podczas uruchamiania tego MPG ?
MACH robi referencje osi w tym miejscu w którym aktualnie znajduje się wrzeciono a więc cała fukcjonalność pkt zerowego wsp.maszynowych ulatuje w niebyt i niema żadnej powtarzalność po awarii lub wyłączeniu maszyny.
A najlepsze jest to że po powtórnym odpaleniu Mach_a w dalszym ciągu nie można prawidłowo na krańcówkach "wyzerować " maszyny.
Czy ktoś miał podobny problem podczas uruchamiania tego MPG ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
ktoś wspominał że mpg sie tnie
dane idą ale chwile zajmie odczytanie i wykonanie ruchu
przestaw na tryb krokowy będzie trochę lepiej
klawiatura nie działa bo mogą nie być przypisane skróty lub brak włączonego JOG
dane idą ale chwile zajmie odczytanie i wykonanie ruchu
przestaw na tryb krokowy będzie trochę lepiej
klawiatura nie działa bo mogą nie być przypisane skróty lub brak włączonego JOG
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Czy ktoś wie dlaczego nie działa bazowanie maszyny na krańcówkach przy zainstalowanym MPG ?
Oczywiście bazowanie to działało przed zainstalowaniem MPG/
[ Dodano: 2014-01-10, 22:03 ]
Wyrzuciłem z Windowsa bibliotekę usbmove.dll, przeinstalowałem Macha i wszystko zaczeło działać. 4 osie MPG , vfdPlugin.dll Bazowanie na krańcówkach I teraz maszyna to prawie "profeska".
Muszę teraz tylko znaleźć materiały na temat jakiegoś prostego cam_a generującego ścieżeki na trzy osie liniowe i jedną obrotową.Artcam i Aspire tworzą ścieżki na Indexer.
Mam 4_tą oś obrotową niezalężną i chciałbym to wykorzystać . Może ktoś podpowiedzieć jaki cam do rzeźby w drewnie byłby odpowiedni?
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC.
Oczywiście bazowanie to działało przed zainstalowaniem MPG/
[ Dodano: 2014-01-10, 22:03 ]
Wyrzuciłem z Windowsa bibliotekę usbmove.dll, przeinstalowałem Macha i wszystko zaczeło działać. 4 osie MPG , vfdPlugin.dll Bazowanie na krańcówkach I teraz maszyna to prawie "profeska".
Muszę teraz tylko znaleźć materiały na temat jakiegoś prostego cam_a generującego ścieżeki na trzy osie liniowe i jedną obrotową.Artcam i Aspire tworzą ścieżki na Indexer.
Mam 4_tą oś obrotową niezalężną i chciałbym to wykorzystać . Może ktoś podpowiedzieć jaki cam do rzeźby w drewnie byłby odpowiedni?
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC.