Mach3 a wycinarka drutowa

Dyskusje na temat maszyn do obróbki erozyjnej

Autor tematu
satanistik
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 93
Rejestracja: 22 maja 2008, 09:56
Lokalizacja: Lublin

Mach3 a wycinarka drutowa

#1

Post napisał: satanistik » 12 kwie 2024, 06:46

Mam takie pytanie - widziałem na forum że w Linuxcnc była obsługa sygnału zwarcie która miała zatrzymywać lub cofać posuw? Czy w mach3 można skonfigurować takie wejście ? Zastanawiam się gdyż naprawiamy z kolegą maszynę przerobioną już na steroawnie po LPT i mach3 ale wyjście sygnału zwarcia było nie podłączone.




lepi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1477
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: Mach3 a wycinarka drutowa

#2

Post napisał: lepi » 12 kwie 2024, 10:46

Nie wiem czy można skonfigurować ale zaprogramować ma pewno można. Jak dobrze/źle to działa nie wiem, nie używałem.


Autor tematu
satanistik
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 93
Rejestracja: 22 maja 2008, 09:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Mach3 a wycinarka drutowa

#3

Post napisał: satanistik » 30 kwie 2024, 17:46

A może by tak podłączyć sygnał arc ok jako zwarcie? W trybie jak plazma tylko bez thc z macha.


Autor tematu
satanistik
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 93
Rejestracja: 22 maja 2008, 09:56
Lokalizacja: Lublin

Re: Mach3 a wycinarka drutowa

#4

Post napisał: satanistik » 20 maja 2024, 07:06

Obrazek
Jak widać Mach też daje radę na WEDM.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarki drutowe / Elektrodrążarki / EDM”