Logo z obrazu.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Logo z obrazu.
Witam. Mam PDF z dość złożonym logiem. Najpierw importowałem sobie obraz do szkicu i "objeżdżałem" splajnami. Dość uciążliwa metoda, a potem jak już było więcej obrysów to szkic zaczął szaleć i nie chciał się wyciągać. Niektóre obrysy się dodawały do wyciągnięcia, a za chwile nie. Jakieś cyrki.
Jest jakaś opcja w SW żeby wyciąć takie logo z PDF, albo ze zwykłej grafiki? Ew. jakim innym programem mogę to zrobić? Z rozdzielczością nie ma szału, ale też nie potrzeba mi super jakości.
Jest jakaś opcja w SW żeby wyciąć takie logo z PDF, albo ze zwykłej grafiki? Ew. jakim innym programem mogę to zrobić? Z rozdzielczością nie ma szału, ale też nie potrzeba mi super jakości.
-
Re: Logo z obrazu.
Konwertowałem go jakimś konwerterem online do DWG, a potem importowałem do solida, ale rozdzielczość wyszła beznadziejna. Wiele z tego nie zrobię...
Załączam PDF. Potrzebne mi logo nr 4. Jakby coś dało się z tego zrobić byłbym wdzięczny. Model potrzebny do druku 3D.
Załączam PDF. Potrzebne mi logo nr 4. Jakby coś dało się z tego zrobić byłbym wdzięczny. Model potrzebny do druku 3D.
- Załączniki
-
- LOGO RANCZO.pdf
- (102.57 KiB) Pobrany 234 razy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Nie ma za co. Poszło czekam na informację czy udało się zaimportować i coś z tego zrobić

-
Dzięki za pliki. Nie mogłem sobie poradzić z zaimportowaniem ich do szkicu, a nie miałem zbytnio czasu się z tym bawić. Chyba też mój komputer wymiękał przy takim wyciągnięciu, bo czasem sw się wieszał.
W końcu znalazłem trochę czasu i się udało. Otworzyłem dxf konwerując do plików sw. Skopiowałem całość i wkleiłem do nowego projektu. Trzeba było wyklikać wszystkie płaszczyzny osobno, co trochę zajęło na moim sprzęcie ale się udało
W końcu znalazłem trochę czasu i się udało. Otworzyłem dxf konwerując do plików sw. Skopiowałem całość i wkleiłem do nowego projektu. Trzeba było wyklikać wszystkie płaszczyzny osobno, co trochę zajęło na moim sprzęcie ale się udało