Liniał heidenhain LS403

Problem z linialem

Rozmowy dotyczące budowy, działania i naprawy urządzeń automatyki przemysłowej
Awatar użytkownika

Autor tematu
ArturMAZAK
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 331
Rejestracja: 23 lis 2009, 16:28
Lokalizacja: Dzierżoniów

Liniał heidenhain LS403

#1

Post napisał: ArturMAZAK » 30 wrz 2019, 20:44

Witam,
Panowie może ktoś mi podpowie gdzie popełniam blad.
Maszyna frezarka cnc maho mat 600
Rok temu wymieniłem liniał, na używany działał rok, miesiac temu się zepsuł, wstawiłem inny, tez używany sprawny podziałał miesiac i znowu błąd na początku bład pomiaru, po wtrysnieciu izopropanolu już wogole nie odczytuje tylko Y-0,000
Czy mogłem go źle zamontować?
Robiłem to wg. Instrukcji tzn od głowicy do korpusu 1mm
Już nie mam pomysłu, przewody politowanie w termokurczkach...


kto pyta-ten nie błądzi.


ALAMO Warszawa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 23 kwie 2009, 12:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Liniał heidenhain LS403

#2

Post napisał: ALAMO Warszawa » 02 paź 2019, 08:33

PM please
Darek Nowakowski
ALAMO Warszawa


emsc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 147
Rejestracja: 13 wrz 2018, 02:19
Lokalizacja: mazowsze

Re: Liniał heidenhain LS403

#3

Post napisał: emsc » 09 paź 2019, 02:05

Trzeba podłączyć oscyloskop i zobaczyć co się dzieje na stykach modułu EXE. Może coś nie łączy. Zbieg kilku awarii w krótkim czasie wcale nie musi czegoś dowodzić. Może to być zwykły przypadek.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Automatyka przemysłowa”