Linia toru między operacjami


Autor tematu
Rocol
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 55
Rejestracja: 08 lip 2017, 21:42
Lokalizacja: bychawa

Linia toru między operacjami

#1

Post napisał: Rocol » 12 lip 2019, 21:12

Czy można w większym stopniu niż to oferują gotowe pozycje wpływać na tor ruchu narzędzia między operacjami?
Przykładowo, mam dwie kieszenie po wykonaniu pierwszej, chcę oby narzędzie przemieściło się po konkretnym torze, czy mogę np naszkicować taki tor ruchu narzędzia?




Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1570
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Linia toru między operacjami

#2

Post napisał: Steryd » 12 lip 2019, 22:13

możesz w TPE na przykład dodać (tam możesz zrobić wszystko ze ścieżką, niestety ręcznie)
możesz skumulować operacje, ale nie wszystkie, możesz zrobić szyki i inne przekształcenia jeśli są podobne, i wtedy masz przejazdy jak wewnątrz operacji
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Rocol
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 55
Rejestracja: 08 lip 2017, 21:42
Lokalizacja: bychawa

Re: Linia toru między operacjami

#3

Post napisał: Rocol » 14 lip 2019, 12:07

co to TPE?


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1570
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Linia toru między operacjami

#4

Post napisał: Steryd » 14 lip 2019, 14:57

Tool path editor. Masz takie narzędzie, chyba że uzywasz wersji starszej niż 2008
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”