Re: Koronawirus mix 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 52
Re: Re: Koronawirus mix 2
Nie wiem czy to będzie pocieszające. Ale ja w swojej branży mam naprawdę mnóstwo roboty odkąd pojawiła się pandemia. Tak więc nie wszystkie firmy mają kryzys. Byłem dzisiaj na wirtualnym spotkaniu z dużą firmą doradczo-analityczną. Oni przeszli na pracę zdalną i pracują jakby nigdy nic.
Ta przymusowa praca zdalna pokazuje co ja widziałem już od wielu lat swojej działalności. Pracując 5 metrów od kuchni, łazienki i łóżka. Masz ze 2h czasu więcej dziennie. Ja ten czas przekuwam w pieniądz, inni np na wydawanie kasy. Więc jakoś to się kręci.
Jest jedna zasada działania gospodarki. Co zarobisz, to musisz od razu puścić w obieg wydając. Dlatego dwaj hagemonii światowi USA i UK mają u siebie wypłaty co tydzień a nie co miesiąc. Zobaczcie też jak od 2008 zmieniła się bankowość internetowa. Wcześniej to był dodatek. Dziś każdy robi przelewy przez internet i płaci przez internet za zakupy.
Ta przymusowa praca zdalna pokazuje co ja widziałem już od wielu lat swojej działalności. Pracując 5 metrów od kuchni, łazienki i łóżka. Masz ze 2h czasu więcej dziennie. Ja ten czas przekuwam w pieniądz, inni np na wydawanie kasy. Więc jakoś to się kręci.
Jest jedna zasada działania gospodarki. Co zarobisz, to musisz od razu puścić w obieg wydając. Dlatego dwaj hagemonii światowi USA i UK mają u siebie wypłaty co tydzień a nie co miesiąc. Zobaczcie też jak od 2008 zmieniła się bankowość internetowa. Wcześniej to był dodatek. Dziś każdy robi przelewy przez internet i płaci przez internet za zakupy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 148
oprawcafotografii pisze:w najgorszym wypadku będziesz
przyjmował na lewo za kopę jaj czy kurę
czemu na lewo?

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 148
szopenn pisze:zmarł mój wujek,
przykro... wyrazy współczucia.
szopenn pisze:Rząd jest do wymiany, głupi ludzie też.
ale jak wymienić "głupich ludzi"? edukacja ostatnio też ucierpiała.
Dodane 3 minuty 57 sekundy:
strikexp pisze:Bardziej 19% z jajka Ale nie zapominaj o dochodowym i ZUS
jakby nie liczyć tak z pół kury podpier///ą... Jak żyć?
Dodane 7 minuty 19 sekundy:
IMPULS3 pisze:I myslę ze nie ma takiego co tokarkę uważałby ważniejszą niż choćby zdrowie.
spotkałem takich, co żałowali 17,50 ( tak, siedemnaście złotych i pięćdziesiąt groszy) i nie wykonali zaleconych testów- po 1 roku już nie były potrzebne...
-
- Posty w temacie: 52
Sam 23% VAT i pierwszy stopień dochodowego to jest niemal równo 33%. Nieźle nas dymają, niczym alfons
Ale jak doda się obowiązkowy ZUS to już całkiem się robi kosmos. No ale na 13-ste emeryturki musi być dla elektoratu 
Co do tego 17,50. To czy na pewno żałowali? Może nie mieli, nie chciało im się, albo nie mieli czasu
A że głupi byli to inna sprawa 
Dodane 2 minuty 22 sekundy:

Co do tego 17,50. To czy na pewno żałowali? Może nie mieli, nie chciało im się, albo nie mieli czasu

Dodane 2 minuty 22 sekundy:
Jak ucierpiała? Minister edukacji grzmiał że za dawanie wolnego studentom żeby leźli na protesty w środku pandemi. Pozabiera finansowanie i granty takim uczelniom. Piałem z zachwytu jak o tym czytałem. Bo oczywiście te uczelnie co tak robiły to już mało z nauką mają wspólnego. Dyplomy magistra Gender Studies rozdają za paplanie postów z Facebooka

Ostatnio zmieniony 03 lis 2020, 16:19 przez strikexp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty w temacie: 142
- Kontakt:
Tez czarno widzę, roboty w ... a nie ma kogo dobrać. Na dobitkę właśnie czeski klient po trzech latach sobie przypomniał, że kolejną pakowaczkę potrzebuje
A przecie się nie rozerwie

-
- Posty w temacie: 50
Akurat informacje dotarły ode mnie z jednego ze szpitali. Nie wiem, czy to wyjątek, ale podobno wszędzie podobnie, a nie mówi się o tym. W celu "oszczędności" wiele szpitali działa w ten sposób, że to, co kiedyś robili pracownicy szpitala, teraz robią firmy zewnętrzne.
I zaczyna być problem z czystością. Firmy, które zatrudniały salowe, mają problemy z personelem. Część jest faktycznie chora, część na zwolnieniu, bo przecież w dzisiejszej sytuacji to nie problem iść na L4. A oddziały coraz brudniejsze, że się tak wyrażę, kibelki coraz częściej i czuć i widać.
Poza tym znajoma nauczycielka, jak spytałem, jak teraz wygląda higiena w szkole zaczęła się śmiać.
Żeby tylko cholera nie pomagała covidowi.
I zaczyna być problem z czystością. Firmy, które zatrudniały salowe, mają problemy z personelem. Część jest faktycznie chora, część na zwolnieniu, bo przecież w dzisiejszej sytuacji to nie problem iść na L4. A oddziały coraz brudniejsze, że się tak wyrażę, kibelki coraz częściej i czuć i widać.
Poza tym znajoma nauczycielka, jak spytałem, jak teraz wygląda higiena w szkole zaczęła się śmiać.
Żeby tylko cholera nie pomagała covidowi.
-
- Posty w temacie: 106
Życzę, Ci jak najlepiej...
Masz pewnie wyrobioną markę, grono stałych klientów etc więc to normalne,
że masz robotę na pół roku do przodu. Daj znać jak kolejka zacznie się kurczyć...
Chociaż może będzie tak, że to male "firmy" padną oraz zwykli partacze?
To by nawet było oczyszczające do pewnego stopnia...
Chociaż znam kilka sporych firm, co już szoruje po dnie, więc...
q
Dodane 1 godzina 23 minuty 13 sekundy:
WHO się wypsneło przypadkiem:
https://off-guardian.org/2020/10/08/who ... -than-flu/
Tutaj tłumaczenie:
https://wps-neon24-pl.neon24.pl/post/15 ... szalenstwo
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”