Aby coś opublikować, to nie wystarczy tylko wkleić dxf. Kol. JaFuzz bardzo sumiennie podszedł do sprawy...KonradZ pisze:Chyba nigdy miały już być dawno udostępnione
Konstrukcja sklejkowa, czyli frezarka CNC w 1.5 tygodnia :D
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
dla niektórych chyba zbyt sumiennie - nie żebym potępiał takie podejście, ale niewielu będzie czekać rok na ukończenie dokumentacji, determinacji może nie starczyć, gdyby kolega udostępnił przynajmniej część, a potem resztę to niektórzy w wakacje mogli by sobie coś podłubać i może nawet mieli by jakieś efekty, konstrukcja i pomysł wyglądają bardzo fajnie, ale, żeby złapały idee fablab'u i projekt miał szansę na upowszechnienie potrzebna będzie społeczność ludzi, którzy nie są w dzisiejszych czasach przyzwyczajeni do czekania :>syntetyczny pisze:Aby coś opublikować, to nie wystarczy tylko wkleić dxf. Kol. JaFuzz bardzo sumiennie podszedł do sprawy...KonradZ pisze:Chyba nigdy miały już być dawno udostępnione
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Czasem też trzeba coś włożyć do garnka i do dopiero nie może czekać.dla niektórych chyba zbyt sumiennie - nie żebym potępiał takie podejście, ale niewielu będzie czekać rok na ukończenie dokumentacji, determinacji może nie starczyć, gdyby kolega udostępnił przynajmniej część, a potem resztę to niektórzy w wakacje mogli by sobie coś podłubać i może nawet mieli by jakieś efekty, konstrukcja i pomysł wyglądają bardzo fajnie, ale, żeby złapały idee fablab'u i projekt miał szansę na upowszechnienie potrzebna będzie społeczność ludzi, którzy nie są w dzisiejszych czasach przyzwyczajeni do czekania :>
-
ale ja tego w żaden sposób nie neguję, też tak mam, chodzi mi tylko o to, że nie nalezy krytykować sposobu myślenia kolegi KonradZsyntetyczny pisze:Czasem też trzeba coś włożyć do garnka i do dopiero nie może czekać.
po prostu mam takie samo zdanie jak on, ale nie wymagam w żaden sposób natychmiastowego ukończenia i udostępniania tworzonego projektu, jak autor zrobi i będzie chciał udostępnić to będzie, jak nie zrobi i nie udostępni to też będzie (życie toczyć się będzie dalej), na razie jedynie wydaje się, że bardziej nie będzie niż będzieKonradZ pisze:Chyba nigdy miały już być dawno udostępnione

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Widzę , że chyba będzie tak jak w większości takich deklaracji . Zwrócenie uwagi potencjalnych chętnych . A potem zapewne każdy który wpłaci "dobrowolnie" jakąś kwotę w celu za sponsorowania autora projektu dostanie plany . Może mam zbyt radykalne podejście ale patrząc na inne projekty na stronie http://zrobtosam.medialab.ikm.gda.pl/ i stopień ich zaawansowania to jakoś nie chce mi się wierzyć , że tyle czasu zajmuje poprawienie projektu frezarki i jakoś nie wierzę w takie przypadki .
-
Rozleniwiony świąteczną atmosferą i zmęczony notorycznym obżarstwem, zupełnie nie wiedząc czemu, zajrzałem do tego starego i pokrytego dostojną warstwą kurzu tematu. Patrząc na degrengoladowy zastój, porażony zostałem iskrą bożą (z hangielska tzw. "Flash of Genius") i postanowiłem podjąć zobowiązanie noworoczne, wszem i wobec głoszę, że jeżeli samozwańczo skonstruuję w tym Roku Pańskim 2014 maszynę piekielną frezarką cnc w zamorskich krajach zwaną, to upublicznię w sposób ekschibicjonistyczny wszelkie materiały do powielenia onej przezwsię wygenerowane, i udostępnię - nawet jeżeli w formie swej surowe, nieokrzesane i nie dopieszczonymi będą, tak mi dopomóż Bóg i wszelkie troll'e internetowe 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Konstrukcja sklejkowa, czyli frezarka CNC w 1.5 tygodnia :D
Realizacja projektu 1.5 tygodnia . Rysunek powstaje 6 lat i końca nie widać... Gratulacje ;/