Jakie elektrowrzeciono

Dyskusje na temat elektrowrzecion do napędu narzędzi skrawających

Autor tematu
tony485
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 31
Rejestracja: 06 paź 2012, 21:19
Lokalizacja: bydgoszcz

Jakie elektrowrzeciono

#1

Post napisał: tony485 » 31 sie 2020, 22:33

Co myślicie o tym zestawie do przemysłowego zastosowania

Link do elektrowrzeciona




oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5322
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

Re: Jakie elektrowrzeciono

#2

Post napisał: oprawcafotografii » 01 wrz 2020, 07:09

To będzie przemysł zabawek gumowych czy coś innego? Kup, napisz jak działa.


gozdd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 654
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Jakie elektrowrzeciono

#3

Post napisał: gozdd » 01 wrz 2020, 07:37

Jak chcesz frezować gąbkę albo balsę (u to nie dużymi frezami) to się nada.

Awatar użytkownika

drzasiek90
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 313
Rejestracja: 25 kwie 2016, 11:58
Lokalizacja: Jodlowa
Kontakt:

Re: Jakie elektrowrzeciono

#4

Post napisał: drzasiek90 » 01 wrz 2020, 12:50

gozdd pisze:
01 wrz 2020, 07:37
Jak chcesz frezować gąbkę albo balsę (u to nie dużymi frezami) to się nada.
Dlaczego tak uważasz? Że chińskie czy że za mała moc?

Ja takie wrzeciono założyłem w ploterze do drewna/sklejki. Frezem (co prawda nie dużym) 6 lub 8mm w sklejce brzozowej 18mm jedzie na 2 przejazdy z prędkością 8m/min. Próbowałem na jeden przejazd ale narzędzie nie wytrzymało, natomiast samo wrzeciono nawet się nie zastanowi czy mu ciężko. Po godzinie pracy w drewnie (krojenia nie miziania czubkiem) jest ledwo ciepłe, max 40-45 stopni. Nie pracuje na 3 zmiany 7 dni w tygodniu ale np. 6 godzin dziennie ciągłej pracy miewa i nie ma problemów.
Jedynie to, że chińskie wiec nie wiadomo jak długo popracuje w trudnych warunkach.
Ale ma zaletę, jest tanie.


gozdd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 654
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Jakie elektrowrzeciono

#5

Post napisał: gozdd » 01 wrz 2020, 13:58

Pytanie co autor ma na myśli przez "przemysłowe zastosowanie". Jeśli to ma robić 3 zmiany po 8 godzin, to nie wróżę mu długiego żywota. Ale fakt, plus jest taki, że jak padnie to wymieniasz całe wrzecionie w cenie łożysk do poważnego wrzeciona.


Autor tematu
tony485
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 31
Rejestracja: 06 paź 2012, 21:19
Lokalizacja: bydgoszcz

Re: Jakie elektrowrzeciono

#6

Post napisał: tony485 » 08 wrz 2020, 23:16

1 zmiana 8 godzin , materiał mdf i aluminium


oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5322
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

Re: Jakie elektrowrzeciono

#7

Post napisał: oprawcafotografii » 09 wrz 2020, 07:11

Jakiej odpowiedzi chłopie się spodziewasz? Przecież to jest produkt nie wiadomo kogo,
nie wiadomo jak zrobiony, nie wiadomo z jakimi łożyskami, a Ty oczekujesz odpowiedzi TAK/NIE?
Kup i potem napisz jak się sprawuje...

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektrowrzeciono”