Witam
Buduję ploter CO2 na sterowniku Ruida do cięcia.
I zastanawia mnie opcja dodania głowicy diodowej która mogła by grawerować porównanie do lasera CO2 40-60W
Nie znam się na diodowych i na razie dowiedziałem się:
Problemy są dwa opisy w aukcjach to kulawe tłumaczenie z chińsko-angielskiego. I nie wiem co dokładnie sprzedają na allegro.
Druga sprawa to współpraca ze sterownikiem. Niektórym udaje się to podłączyć innym nie. Zaś inni mogą sterować tylko on/off
Jaką głowicę diodową kupić do sterownika Ruida?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaką głowicę diodową kupić do sterownika Ruida?
Zapomnij.
Inna moc i inna długość fali.
Do tego tanie lasery niebieskie mają tandetną optykę i dają prostokątną plamkę.
Natomiast co do sterownika, to jak laser będzie miał wejście PWM w standardzie TTL, to da się go wysterować.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
A jakiej mocy planujesz laser do cięcia?
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
150-180W Reci
A w sumie to nie wiem czy będzie mi się chciało kombinować z grawerowaniem; bo tak tylko do jakieś zabawy by było bo zleceń na to nie mam.
Przykręcenie diody to w sumie nic wielkiego a bawienie się z optyką i reszt przy cenie osprzętu do Co2.
A w sumie to nie wiem czy będzie mi się chciało kombinować z grawerowaniem; bo tak tylko do jakieś zabawy by było bo zleceń na to nie mam.
Przykręcenie diody to w sumie nic wielkiego a bawienie się z optyką i reszt przy cenie osprzętu do Co2.