Jaka elektronika pod Mach3

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
Sebastian13
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 23 gru 2016, 20:55
Lokalizacja: Podkarpacie

Jaka elektronika pod Mach3

#1

Post napisał: Sebastian13 » 12 sty 2017, 11:27

Mam 2 proste pytania:

1. czy ta elektronika nada sie pod mach 3 (http://allegro.pl/sterownik-cnc-tb6600- ... 11811.html) rozumiem, że jest to płyta główna ze sterownikami, tak ?

2.Jeżeli będę chciał zastosować elektrowrzeciono czy musze inwestować w falownik (http://www.automatyka-tombit.pl/wrzecio ... o-cnc.html) jaki byłby koszt falownika do takiego elektrowrzeciona ?

3.Jakaś kompletna elektronika do 400 zł pod mach3 dla przynajmniej 4A ?(Przy założeniu, że ta z 1 pkt jest do niczego).



Tagi:

Awatar użytkownika

andmar2005
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 190
Rejestracja: 15 sie 2009, 08:55
Lokalizacja: kujawsko-pomorski
Kontakt:

#2

Post napisał: andmar2005 » 12 sty 2017, 15:43



Autor tematu
Sebastian13
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 23 gru 2016, 20:55
Lokalizacja: Podkarpacie

#3

Post napisał: Sebastian13 » 12 sty 2017, 22:56

Czy wybór chińskiej elektroniki opartej o tb6600 bedzie dobrym wyborem ? Tworze frezarke w celach edukacyjnych, ale nie chce żeby to była zabawka chce również coś na niej zrobić w drewnie, sklejce może alu. Orientujesz sie może jak jest z żywotnością takiej elektroniki ?


marand68
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 82
Rejestracja: 22 sty 2009, 23:07
Lokalizacja: Wrocław

#4

Post napisał: marand68 » 13 sty 2017, 21:02

Żywotność jest wprost proporcjonalna do ceny. Szkoda pieniędzy, czasu i zdrowia...


woohooho
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 12 sty 2017, 10:14
Lokalizacja: KRK

#5

Post napisał: woohooho » 15 sty 2017, 19:51

Jako, że również kombinuje z elektroniką chciałbym się podpiąć do tematu.

czy kupując taki zestaw link muszę na płytkę sterującą wgrywać jakieś oprogramowanie czy po prostu wpinam się pod kompa konfiguruje Macha i tyle?


Autor tematu
Sebastian13
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 23 gru 2016, 20:55
Lokalizacja: Podkarpacie

#6

Post napisał: Sebastian13 » 15 sty 2017, 20:39

marand68 pisze:Żywotność jest wprost proporcjonalna do ceny. Szkoda pieniędzy, czasu i zdrowia...
Rozumiem. Więc co jest najbardziej optymalne w stosunku jakość-cena ?


FTW
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 588
Rejestracja: 16 gru 2016, 10:44
Lokalizacja: śląsk

#7

Post napisał: FTW » 16 sty 2017, 17:03

Może sterownik zelrp? Kosztuje około 400 zł. Potrzeba do niego tylko zasilacza, reszta jest zintegrowana na jednej płytce.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”