Jak zmienić mm/min na obr/min POMOCY Fanuc 0i-TD mate

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
Swirek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 8
Rejestracja: 03 gru 2016, 11:35
Lokalizacja: Wrocław

Jak zmienić mm/min na obr/min POMOCY Fanuc 0i-TD mate

#1

Post napisał: Swirek » 05 lis 2017, 09:47

Mam problem wynikający z tego, że tokarka Neway chińczyk pomieszał mi posuwy. Pewnego pięknego poranka przychodzę do pracy puszczam program posuw 0,2 a maszyna stoi mi w miejscu no w sumie idzie ale 0.2 mm na minute. Teraz musze wpisywać posuw F200. heh Trochę szukałem informacji w necie ale nie mogę tego zmienić. Z tego co wyczytałem może to polegać na odwołaniu przywołaniu funkcji modalnej ale ja jestem zielony w tym temacie. W sumie trochę probowalem ale bez zmian. Dziękuje za wszystkie wpisy



Tagi:

Awatar użytkownika

Krzycho_Wporzo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 245
Rejestracja: 05 wrz 2013, 10:08
Lokalizacja: Częstochowa

#2

Post napisał: Krzycho_Wporzo » 05 lis 2017, 11:30

Witaj.
G95 lub G99 nie działają ?
Może ktoś wpisał G94/G98 posuw minutowy :wink:
Znane są ty­siące spo­sobów za­bija­nia cza­su, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Albercik


Autor tematu
Swirek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 8
Rejestracja: 03 gru 2016, 11:35
Lokalizacja: Wrocław

#3

Post napisał: Swirek » 05 lis 2017, 13:46

Program mam napisany tak:

g54
g28u0
g28w100
g80g90g18g40

t0101
g50s1200m03
g96s120
g00z0.
itd..

wcześniej wszystko śmigało na normalnych posuwach ale był jakiś gościu od ciśnienia i coś się spierdaczyło. Również mój kumpel lutował kable które ida do skrzynki.

Awatar użytkownika

Krzycho_Wporzo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 245
Rejestracja: 05 wrz 2013, 10:08
Lokalizacja: Częstochowa

#4

Post napisał: Krzycho_Wporzo » 05 lis 2017, 14:34

Wpisz na początku programu G99, i zobacz czy jest posuw na obrót.
Znane są ty­siące spo­sobów za­bija­nia cza­su, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Albercik


Autor tematu
Swirek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 8
Rejestracja: 03 gru 2016, 11:35
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jak zmienić mm/min na obr/min POMOCY Fanuc 0i-TD mate

#5

Post napisał: Swirek » 14 lis 2017, 15:48

Nie chodzi nawet z tymi funkcjami.
podejrzewam że to wina kabla który idzie od wrzeciona do skrzynki sterowniczej. LKolega spawał tam kable jak sądzicie ??

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”