Jak zgrać pliki z pena

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
sati
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 21 lis 2011, 20:10
Lokalizacja: zawiercie

Jak zgrać pliki z pena

#1

Post napisał: sati » 03 mar 2016, 19:54

Mam taki problem w jakim rozszerzeniu maja być pliki żeby fanuk je widział.Rozszerzenie tex i ac fanuk nie widzi. Szukam w necie i nie moge znaleść nigdzie albo jak ktoś wie gdzie jest to opisane to prosze o linka.



Tagi:


mariusz123a
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 200
Rejestracja: 14 cze 2011, 22:05
Lokalizacja: ...

#2

Post napisał: mariusz123a » 03 mar 2016, 19:57

TXT bez problemu przechodzą i oczywiście wszystkie rozszerzenia tworzone w programach CAM


Autor tematu
sati
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 21 lis 2011, 20:10
Lokalizacja: zawiercie

#3

Post napisał: sati » 03 mar 2016, 21:00

A fanuc widzi te pliki i wyświetli jakie się znajdują,czy trzeba podać numer i wczyta go.


mariusz123a
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 200
Rejestracja: 14 cze 2011, 22:05
Lokalizacja: ...

#4

Post napisał: mariusz123a » 03 mar 2016, 21:32

Jakie masz sterowanie?
Przeważnie wchodzi się w katalog maszyny, później oprc, zmień urządzenie, usb mem i wtedy wejdzie w katalog usb i tam masz funkcje czytaj, dzięki której możesz wczytać programy.


Autor tematu
sati
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 17
Rejestracja: 21 lis 2011, 20:10
Lokalizacja: zawiercie

#5

Post napisał: sati » 04 mar 2016, 20:04

Fanuc 0i-td

[ Dodano: 2016-03-04, 20:37 ]
A jeszcze jedno i to bardzo ważne jak usunąć stare programy z pamięci maszyny .Do kopiowania z usb juz doszliśmy ale jest teraz za mało pamięci.Jeśli to możliwe to proszę o szybką odpowied/z bo jutro mam robić.


mariusz123a
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 200
Rejestracja: 14 cze 2011, 22:05
Lokalizacja: ...

#6

Post napisał: mariusz123a » 05 mar 2016, 07:14

Wchodzisz w katalog maszyny i tam wpisujesz O i numer programu, po czym wciskasz delete i zatwierdzasz, np. O0001->delete->zatwierdzasz. Można też pisać bez zer O1.


mag999
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 500
Rejestracja: 14 sty 2015, 18:59
Lokalizacja: Dz

#7

Post napisał: mag999 » 11 mar 2016, 18:23

co do zgrania programu z usb na maszyne to u siebie na oi td musze zmienic zaspi parametrow z 0 na 1 i kanal z 4 na 17 i wtedy dziala. poprzez zmiane urzadzenia i czytaj


mariusz123a
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 200
Rejestracja: 14 cze 2011, 22:05
Lokalizacja: ...

#8

Post napisał: mariusz123a » 12 mar 2016, 01:24

Nie ma potrzeby odblokowania zapisu parametru do zmiany kanalu I/O.


mag999
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 500
Rejestracja: 14 sty 2015, 18:59
Lokalizacja: Dz

#9

Post napisał: mag999 » 12 mar 2016, 11:45

u nas coś nie chciało trybic i na YT gdzieś znalazłem film jak to zrobić. najważniejsze ze działa ;]
Mogę pomoc z Fanuc'iem TD/TF dla tokarek - programy, obsługa itp

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”