Jak z AC 2007 wyeksportowac PLTy zjadliwe przez Corela?


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5734
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

Jak z AC 2007 wyeksportowac PLTy zjadliwe przez Corela?

#1

Post napisał: oprawcafotografii » 12 lip 2011, 15:19

W zyciu Autocada na oczy nie widzialem - rysuje sobie PLTy do wycinania
w Corelu. Kolega ma natomiast odwrotnie i nie widzial Corela ;) rysuje
w AC i wierci mi dziure, zebym mu cos wycial...

Moglby ktos lopatologicznie napisac jak z AC wypluc PLTa ktorego Corel
(v8) odczyta bez problemu?

Z gory dzieki...

q



Tagi:

Awatar użytkownika

tomolc
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 707
Rejestracja: 17 paź 2009, 13:45
Lokalizacja: Mazowieckie
Kontakt:

#2

Post napisał: tomolc » 12 lip 2011, 16:21

W AC zapisujesz DXF jako wersja AC 14 (bądz do najniższej wersji )otwierasz DXF w corelu i exportujesz jako PLT.
Kwestia jeszcze skali bo nieraz Corel okłamuje :wink:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 16:27 przez tomolc, łącznie zmieniany 2 razy.


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5734
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#3

Post napisał: oprawcafotografii » 12 lip 2011, 16:23

Corel nigdy nie klamie ;)

Dzieki, podesle dalej.

q


pltmaxnc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1340
Rejestracja: 13 sie 2004, 13:58
Lokalizacja: warszawa

#4

Post napisał: pltmaxnc » 12 lip 2011, 16:56

Można wyplotować z AC rysunek do pliku.
Plik będzie właśnie o kodzie HPGL , strawnym dla Corela.
Działało to dla starszych wersji AC bez problemu ale nie sprawdzałem na nowszych.

Awatar użytkownika

dxfexpress
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 15
Rejestracja: 06 kwie 2011, 18:20
Lokalizacja: PL

#5

Post napisał: dxfexpress » 18 lip 2011, 08:59

Corel kłamie zawsze - jeszcze nigdy poprawny rysunek wykonany w bachorze-corelu nie miał dobrej skali wczytany do profesora-autocada :)
Dxf na bank.
Expert w rysunkach i AutoCAD
dxfexpress@gmail.com

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”